Recomandări în dieta pentru pacienții cu BPOC


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Nu există o dietă specifică pentru BPOC, dar o dietă sănătoasă este importantă pentru menținerea sănătății generale. Cu cât ești mai puternic, cu atât vei fi mai capabil să previi complicațiile și alte probleme de sănătate. Alegeți o varietate de alimente nutritive din aceste grupuri:

  • legume
  • fructe
  • cereale
  • proteină
  • lactate

De asemenea, nu uitați să reduceți nivelul de sare. Aceasta determină corpul să rețină apa, care poate încorda respirația.

Lichide

Bea multe lichide. Consumul de cel puțin șase până la opt pahare de lichide fără cofeină pe zi poate ajuta la menținerea mai subțire a mucusului. Acest lucru poate face ca mucusul să fie mai ușor eliminat de tuse. Limitați băuturile cu cofeină, deoarece acestea pot interfera cu medicamentele. Dacă aveți probleme cardiace, poate fi necesar să beți mai puțin, așa că discutați cu medicul dumneavoastră.

Managementul greutății

Menținerea unei greutăți sănătoase este importantă. Este nevoie de mai multă energie pentru a respira atunci când aveți BPOC, deci este posibil să trebuiască să luați mai multe calorii. Dar dacă sunteți supraponderal, este posibil ca plămânii și inima să trebuiască să lucreze mai mult. Dacă sunteți subponderal sau fragil, chiar și întreținerea de bază a corpului poate deveni dificilă. În general, având BPOC vă slăbește sistemul imunitar și vă scade capacitatea de a combate infecția.

Obiceiurile alimentare

Un stomac plin face ca plămânii să se extindă mai greu, lăsându-vă lipsa respirației. Dacă descoperiți că vi se întâmplă acest lucru, încercați aceste remedii:

-Curățați căile respiratorii cu aproximativ o oră înainte de masă.

-Luați mușcături mai mici de alimente pe care le mestecați încet înainte de a le înghiți.

-Schimbați trei mese pe zi pentru cinci sau șase mese mai mici.

-Reduceți cantitatea de lichide până la finalul mesei, astfel încât să vă simțiți mai puțin plini în timpul mesei.

Consultați aceste 5 sfaturi dietetice pentru persoanele cu BPOC.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend