Record de cazuri: 4848

DUBLĂ LANSARE! 2 CĂRȚI NOI - PRECOMANDĂ ai autograf de la autor

Ultima raportare arată 4848 de cazuri confirmate cu SARS-Cov-2 în ultimele 24 de ore, un record pentru țara noastră. În acest moment sunt 766 de cazuri grave la ATI. Au fost raportate și 69 de decese.

Cifrele sunt îngrijorătoare, dar situația în perioada următoare poate arăta chiar mai rău, iar asta ne demonstrează cât de important este să respectăm acum măsurile impuse: purtarea măștii în orice spațiu interior care presupune prezența altor persoane din afara cercului și cadrului familial, precum și-n spațiile publice, păstrarea unei distanțe de siguranță, spălarea pe mâini cu apă și săpun, eventual și folosirea dezinfectanților atunci când spălatul nu este posibil.

Nu vom scăpa peste noapte, hocus-pocus, de acest virus. Trebuie să ne obișnuim cu asta. Până nu vom avea vaccin și tratamente eficiente, singura cale este să respectăm măsurile dovedite a avea eficiență, tocmai pentru a proteja sistemele medicale care au resurse limitate și nu pot gestiona un număr foarte mare de cazuri. Am sperat ca soluția de carantinare din primăvară să ne scoată într-un calm, dar nu a fost așa. Am sperat ca vara să conducă la scăderea drastică a cazurilor și chiar la eliminarea virusului, dar nu a fost așa. Am sperat să avem date tot mai bune și opțiuni clare de tratament, dar nu le avem.

Vom lupta cu SARS-Cov-2 și anul viitor. Din ce în ce mai mulți cunoscuți vor fi fost deja infectați. Și dintre cei care citesc acum acest material. Sper cu simptome cât mai ușoare sau deloc. Vreau să înțelegeți că știința e așa cum e și nu lasă loc de conspirații, păreri subiective și negări absurde. Virusul e printre noi și împreună, medici, nemedici, cercetători, învățăm să trăim într-o nouă normalitate. Ea include acum masca, distanța, săpunul. Sunt lucruri relativ simple. Poate mâine va include vaccinuri, terapii dovedite a fi eficiente, alte măsuri excelente. Până mâine trebuie să trăim azi, acum.

V.

Investește în ce contează cu adevărat. În tine. îți recomand cărțile din SHOP

-66%

Adio, zahăr!

20,00lei
-32%

NOU Vei fi bine

40,00lei
-83%

Cartea femeii sănătoase

3
10,00lei
-83%

Dieta Perfectă

30
10,00lei
-80%

Jurnalul unui medic tânăr: Dragă suflet

8
10,00lei
-66%

O altă poveste de iubire

18
20,00lei
-66%

Sănătatea inimii pe înțelesul tuturor

23
20,00lei
-66%

Să-ți pui o dorință

12
20,00lei
-78%

Medicina povestită pe înțelesul tuturor

565
10,00lei
-66%

Culorile uitării (mic tratat despre memorie)

14
20,00lei
-66%

Dragă inimă, ediție aniversară

27
20,00lei
Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare