Refacerea inimii după un atac de cord


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Multe persoane au supraviețuit unui atac de cord, dar supraviețuitorii pot suferi de insuficiență cardiacă debilitantă, deoarece inima a fost afectată în timpul atacului.

Inima pierde aproximativ un miliard de celule în timpul unui atac de cord, iar rata de regenerare a inimii nu este nici pe departe suficient de rapidă pentru a face față unei pierderi atât de mari. Acest lucru poate duce la dificultăți de respirație și oboseală, deoarece inima nu pompează sângele în jurul corpului atât de eficient pe cât ar trebui. Ideea lui Harding este de a readuce mușchiul în inimă sub forma unor plasturi care pot fi cusuți pe părțile deteriorate ale inimii, un pic ca un plasture.

Celulele normale prelevate de la un pacient pot fi reprogramate în celule stem pluripotente, care au capacitatea de a se transforma în orice tip de celulă din corpul uman. Harding spune că putem transforma (celulele stem) foarte eficient în celule musculare cardiace, le putem vedea bătând în farfurie în timp ce se transformă în celule musculare. Sunt necesare aproximativ 20 de milioane de celule musculare cardiovasculare pentru a realiza un plasture cardiac de 2 pe 3 cm. Celulele sunt suspendate într-un gel și, pe măsură ce celulele se extind, se întâlnesc și cresc într-o foaie unificată. Foaia crește în jurul unor “stâlpi de susținere flexibili” și, după aproximativ o săptămână, foaia începe să se extindă și să se contracte, sau să bată ca o inimă. Foaia care bate îndoaie suporturile și “făcând acest lucru, ele se antrenează singure – așa cum v-ați putea antrena mușchii ridicând greutăți”, spune Harding. După câteva săptămâni, foile devin mai puternice și, după aproximativ șase-opt săptămâni, sunt gata să fie implantate în inimă.

Plasturii au fost testați cu succes pe iepuri. Harding a testat, de asemenea, modul în care acestea interacționează cu țesutul din inimile umane, care poate fi prelevat din inimile aruncate după un transplant de inimă.

În mod esențial, deoarece plasturii pot fi crescuți din propriile celule ale pacientului, aceștia nu ar trebui să fie respinși de sistemul imunitar al pacientului. Cu toate acestea, Harding recunoaște că acest lucru ar putea să nu fie întotdeauna practic în orice situație. Prin urmare, Harding și echipa sa încearcă acum să modifice genetic celulele stem pentru a reduce riscul de respingere. Dacă acest lucru va avea succes, ar fi posibilă producerea unor cantități mari de celule stem în vederea pregătirii pentru momentul în care acestea ar fi necesare.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend