Relația dintre poluarea aerului și productivitatea în muncă


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Studii recente au evidențiat legătura dintre nivelurile ridicate de poluare a aerului și starea de sănătate precară; de exemplu, chiar și expunerea scurtă la poluanții atmosferici poate crește riscul de infecții respiratorii, boli de inimă și chiar cancer pulmonar. Cercetările au arătat, de asemenea, că poluarea aerului poate avea un impact negativ asupra capitalului uman; atributele apreciate de angajatori, cum ar fi abilitățile bune de comunicare, punctualitatea și bunăstarea emoțională.

Cu toate acestea, se știe puțin despre impactul poluanților atmosferici asupra productivității muncii, în mare parte deoarece cercetătorii care încearcă să cuantifice relația se confruntă cu două provocări cheie:

1) pentru a se asigura că măsura este fiabilă, au nevoie de acces la orele lucrate și detaliile salarizării pe o perioadă extinsă , care poate fi dificil de obținut,

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


2) nu este ușor să se facă diferența între efectul cauzal al poluării aerului asupra productivității și dorința proprie a unui angajat de a lucra.

Pentru a depăși aceste obstacole, un grup de cercetare din China a folosit un set de date unic dintr-o fabrică de închisoare. Muncitorilor din fabrică nu li se permite să își selecteze singuri locurile de muncă și trebuie să participe zilnic la muncă. În plus, aceștia primesc salarii „pe bucăți” legate de volumul unităților pe care le completează, mai degrabă decât de orele de lucru. Înregistrările salariale lunare sunt, de asemenea, bine documentate.

Studiul, care a fost publicat în revista KeAi China Economic Quarterly International, a constatat că, în medie, o creștere cu 10 unități a API-ului sau a indicelui de poluare a aerului (o măsură cantitativă care descrie calitatea aerului înconjurător) duce la o reducere de 4% a salariul lunar pe bucată al deținuților. Acest impact negativ variază în funcție de grupul demografic: lucrătorii mai în vârstă și mai tineri sunt mai sensibili la poluarea aerului decât lucrătorii de vârstă mijlocie, iar lucrătorii cu niveluri de educație superioare sunt mai sensibili decât cei cu niveluri de educație mai mici.

Există, de asemenea, o relație neliniară semnificativă între poluarea aerului și productivitatea muncii, ceea ce sugerează că productivitatea scade rapid pe măsură ce crește API. Potrivit autorului corespunzător al studiului, profesorul Dandan Zhang de la Centrul de Cercetări Economice din China al Universității din Beijing: „Înțelegerea impactului mai larg al poluării aerului asupra comportamentelor umane este esențială pentru proiectarea optimă a politicii de mediu. Descoperirile noastre subliniază implicațiile cruciale ale politicii pentru protecția albastrului -muncitori din poluarea aerului. “

Relația neliniară pe care am găsit-o sugerează că chiar și măsurile pe termen scurt pentru a atenua poluarea extremă și a reduce frecvența acesteia pot atenua mult impactul negativ al poluanților atmosferici asupra productivității muncii. De exemplu, în ultimii ani, au fost introduse sisteme de avertizare în orașele chinezești precum Beijing, Xi’an și Jinan, care emit alerte atunci când condițiile nefavorabile de difuzie a aerului sunt susceptibile să declanșeze poluarea atmosferică extremă. Acest lucru permite autorităților să introducă măsuri de urgență pe termen scurt, inclusiv restricții de conducere, oprirea șantierelor de construcții și restricții privind producția întreprinderilor industriale grele. S-a argumentat că aceste măsuri de urgență pot fi însoțite de costuri economice ridicate, dar acest studiu sugerează că costurile pot fi compensate, într-o oarecare măsură, prin pierderi reduse ale productivității muncii. ” Dandan Zhang, profesor, Centrul de Cercetări Economice din China al Universității din Beijing

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend