Remedii pentru vergeturi


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Vergeturile apar atunci când pielea ta își schimbă forma rapid datorită creșterii sau creșterii în greutate. Nu sunt un semn că ceva nu este în regulă cu sănătatea ta. Atât bărbații, cât și femeile pot dezvolta vergeturi. Sarcina și pubertatea sunt cele mai frecvente două perioade din viață pentru a obține vergeturi.

La început, o vergetură va apărea ca o linie subțire roșie sau violet pe pielea ta, care capătă o textură diferită de cea a stratului de piele înconjurător. În cele din urmă, majoritatea vergeturilor se estompează și capătă o culoare mai deschisă sau aproape translucidă și devin strălucitoare.

Nu este posibil să scăpați de vergeturi într-un mod complet natural. Sunt un tip de cicatrici care rareori se estompează suficient pentru a deveni invizibil. Cu toate acestea, există câteva remedii care pot ajuta la minimizarea apariției vergeturilor și le pot ajuta să se estompeze mai repede.

1. Vitamina A

Vitamina A este denumită retinoid. Retinoizii fac ca pielea să pară mai fină și mai tânără. Sunt folosite în multe creme cosmetice topice fără prescripție medicală. Simpla utilizare a unui extract topic de vitamina A sau administrarea orală a vitaminei A poate contribui la sănătatea și aspectul general al pielii.

O dietă bogată în anumite alimente, cum ar fi morcovii și cartofii dulci, ar putea, de asemenea, să vă ajute să creșteți nivelul de vitamina A. Într-un studiu mai vechi din 1996, cercetătorii au identificat retinoizii ca ajutând la apariția vergeturilor. Cercetări suplimentare sunt încă necesare pentru a identifica toate efectele sale asupra vergeturilor.

2. Zahărul

Unii oameni jură după zahăr ca metodă de microdermabraziune naturistă. Microdermabraziunea efectuată de un dermatolog este una dintre puținele metode dovedite clinic pentru a face ca vergeturile să se estompeze. Deci, acest remediu de casă pare merită încercat.

Realizați un exfoliant de zahăr pentru piele. Pentru a face acest lucru:

-Amestecați o cană de zahăr cu 1/4 cană de agent de înmuiere, cum ar fi uleiul de migdale sau uleiul de cocos, înainte de a amesteca la consistența nisipului umed de plajă.

-Adăugați niște suc de lămâie.

-Frecați amestecul pe partea corpului în care sunt vergeturile.

-Repetați de mai multe ori pe săptămână în timpul dușului, asigurându-vă că frecați amestecul timp de 8-10 minute.

3. Aloe vera

În timp ce există puține dovezi clinice pentru aloe vera ca remediu pentru vergeturi, aloe vera pură este atât un agent natural de vindecare, cât și un balsam al pielii. Acest lucru îl face un remediu ideal pentru casă pentru a încerca vergeturile. Aplicați aloe vera pură dintr-o plantă pe vergeturi zilnic după duș.

4. Acid hialuronic

Colagenul este proteina din piele care îi permite să-și păstreze forma și să pară sănătoasă. Pe măsură ce îmbătrânim, colagenul scade la nivelul feței și al corpului nostru. Producția de colagen poate fi stimulată cu acid hialuronic. Acidul hialuronic poate fi absorbit prin consumarea unei capsule sau a unui extract.

5. Ulei de cocos

Deoarece vergeturile sunt cicatriciale din cauza deteriorării pielii, uleiul de cocos ar putea ajuta la vindecarea rapidă a aspectului. Uleiul de cocos a fost studiat pentru proprietățile sale de vindecare și a fost găsit la șobolani pentru a reduce timpul necesar vindecării rănilor pielii. Aplicarea uleiului de nucă de cocos virgin pe vergeturi în fiecare zi s-ar putea să le îndepărteze aspectul roșu. Dacă nu sunteți alergic la nuci de cocos, acest ulei este considerat sigur.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend