Remedii populare de care să stai departe în arsuri


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Remediile casnice bizare și poveștile bătrânelor pentru tratarea arsurilor sunt răspândite, dar nu tot ce îți spune bunica ta este bine pentru tine. Trebuie evitate următoarele remedii obișnuite pentru arsuri la domiciliu:

1. Unt

Nu folosiți unt pe arsură. Nu există dovezi suficiente care să susțină eficacitatea untului ca remediu pentru arsuri. În plus, este posibil să vă înrăutățească arsura. Untul reține căldura și, de asemenea, poate adăposti bacterii dăunătoare care pot infecta pielea arsă. Păstrează-ți untul pentru pâine.

2. Uleiuri

Contrar credinței populare, uleiul de cocos nu vindecă totul. Din același motiv pentru care nu ar trebui să aplicați unt pe arsuri, uleiuri, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de măsline și uleiurile de gătit, păstrează căldura și poate provoca chiar și arderea pielii. Se pare că uleiul de lavandă ajută la vindecarea arsurilor, dar există puține dovezi publicate care să susțină această afirmație. Studii efectuate la șobolani, de exemplu, nu au arătat niciun beneficiu al utilizării uleiului de lavandă pentru a vindeca o arsură.

3. Albușuri de ou

Un alt remediu, albuș de ou, care nu este gătit, prezintă un risc de infecție bacteriană și nu ar trebui să fie folosit în arusri. Ouăle pot provoca, de asemenea, o reacție alergică.

4. Pasta de dinți

Nu aplicați niciodată pastă de dinți pe o arsură. Aceasta este o altă poveste populară, fără dovezi care să o susțină. Pasta de dinți ar putea irita arsurile și ar putea crea un mediu mai favorabil infecției. În plus, nu este steril.

5. Gheață

Gheața și apa foarte rece vă pot irita mai mult zona de arsură. Gheața poate provoca chiar și o arsură rece dacă este utilizată necorespunzător.

Sursa

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: arsuri

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend