Remediu împotriva febrei Lassa – o armă biologică


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Oamenii de știință au vindecat macacii infectați cu o tulpină a virusului febrei Lassa, care reprezintă cel mai rău scenariu.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Febra Lassa este o boală virală originară din Africa de Vest, unde afectează aproximativ 300.000 de persoane în fiecare an. În cazurile severe, pacienții pot dezvolta convulsii sau pot intra în comă.

Este greu de obținut cifre exacte despre infecția cu febra Lassa și ratele de supraviețuire din cauza unei evidențe deficitare. Cu toate acestea, se crede că majoritatea persoanelor infectate cu febra Lassa nu prezintă niciun simptom, ceea ce înseamnă că pot răspândi involuntar boala.

Studiile puțin frecvente care au fost efectuate cu privire la febra Lassa indică faptul că, atunci când pacienții sunt suficient de bolnavi pentru a solicita asistență medicală, aproape 70% mor și, dintre cei care supraviețuiesc, 25% devin surzi.

Nu este surprinzător, așadar, faptul că Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA clasifică virusul Lassa ca agent de “categoria A” pe lista sa de boli și agenți de bioterorism. Astfel de agenți sunt considerați cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice și a securității naționale.

Profesorul Thomas Geisbert, de la Universitatea din Texas, descrie că acest lucru este mai mult decât premisa unui blockbuster de la Hollywood, deoarece “fosta Uniune Sovietică a explorat utilizarea mai multor febre virale, inclusiv a virusului Lassa, ca arme biologice în timpul războiului rece”.

Geisbert avertizează că “în prezent nu există vaccinuri sau tratamente autorizate disponibile pentru febra Lassa”, ceea ce înseamnă că SUA ar fi vulnerabile la pandemiile cauzate de acest virus.

Geisbert a condus o echipă multinațională pentru a dezvolta “contramăsuri medicale” împotriva virusului Lassa. Aceștia au început prin a căuta celule B de memorie în sângele persoanelor care au supraviețuit febrei.

Celulele B cu memorie joacă un rol de protecție în sistemul imunitar al organismului. După ce ați depășit o infecție, celulele B de memorie patrulează în sânge în căutarea aceluiași invadator.

Dacă întâlnesc același intrus, atunci vor produce anticorpi unici care se lipesc de suprafețele intrusului, alertând restul sistemului imunitar cu privire la atac. Odată ce sistemul imunitar este conștient de amenințare, acesta poate începe să lupte împotriva infecției.

Ipoteza lui Geisbert este că ar putea lua aceste celule B de memorie de la oameni care au supraviețuit febrei Lassa și să folosească anticorpii lor pentru a marca virusul la alte persoane, permițând sistemelor lor imunitare să lupte împotriva febrei.

Echipa lui Geisbert a început cu peste 100 de anticorpi potențiali diferiți și i-a redus la 5 candidați.

Publicată săptămâna aceasta în Nature Medicine, Geisbert și colegii săi au arătat cum tratarea macacilor cynomolgus, infectați cu virusul Lassa, cu o combinație de trei dintre anticorpi, a salvat 100% dintre animale. Macacii au fost infectați cu cea mai gravă tulpină a virusului, ceea ce înseamnă că toate animalele netratate au murit.

Oamenii de știință au descoperit că puteau vindeca toate primatele dacă începeau să le trateze la opt zile după ce fuseseră infectate. Primatele care au fost infectate timp de opt zile sunt foarte bolnave – Geisbert explică faptul că unele dintre animalele netratate au început să moară după a zecea zi și că munca lor imită lumea reală, unde “atunci când cineva are febră Lassa, nu vine la o clinică sau la un spital până când nu este foarte bolnav”.

Atunci când descriu o nouă terapie care s-a dovedit a fi eficientă pe animale, oamenii de știință avertizează, în mod normal, că vor fi necesari mulți ani de teste clinice înainte de a fi aprobată pentru uz uman.

Cu toate acestea, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA are o “regulă specială pentru animale” care permite contramăsurilor medicale la amenințările bioteroriste să sară peste unele dintre etapele de testare pe oameni, atâta timp cât acestea s-au dovedit eficiente și sigure pe animale.

Cu toate acestea, multe națiuni din Africa de Vest nu au timp să aștepte o poveste de groază în care SUA să experimenteze bioterorismul febrei Lassa și să demonstreze că terapia este sigură și eficientă la om. Ele sunt deja foarte afectate de acest virus și au nevoie de tratamente acum.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend