domnul G

Respingătorul domn G.


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Nu urmează o poveste tristă. M-am dus în Carrefour Orhideea ca să iau o lenjerie de pat și, după ce m-am hotărât cu greu, apuc un model și fug către o casă. Acolo, trei oameni în fața mea. Ceva mi-a atras imediat atenția. Casier era un domn pe la 40 de ani, mic de înălțime, cu o tunsoare parcă desprinsă din genul familia Adams. Îi vom spune G.

Domnul G. putea să respingă cu ușurință pe oricine. Era nefericitul posesor al unor defecte din naștere: jumătatea stângă a capului era diformă, brațul stâng rotit ciudat, mâna subdezvoltată cu toate degetele înclinate și blocate spre ulnă – abia o putea folosi și apela constant la dreapta pentru a o deplasa de colo-colo. Cu toate acestea, domnul G. reușea să ia obiectele de pe bandă, să le scaneze, să încaseze cash sau cu cardul și, mai mult, zâmbea tot timpul.

Observ lucruri imediat. Nu am nevoie de ore-n șir pentru a remarca ceva sau a realiza niște aranjamente în viață. Îmi sunt suficiente câteva clipe. G. zâmbea când vedea un copil. Era obosit dar saluta cald pe oricine. Trăia fiecare reușită mică. Poate că cei mai mulți consideră jobul de casier la Carrefour o umilință, dar pentru el era acel ceva care îl umplea de satisfacții. Sunt convins că și-a dorit mereu altceva. Sunt convins că a depășit frustrări și respingeri cu nemiluita. Sunt convins că și-a blestemat zilele și nu a înțeles mult timp de ce s-a născut așa. Sunt convins că acum trăiește însă într-o armonie pe care mulți nu o au.

M-am gândit pe drum la ce am scris mai demult: în unele trupuri înalte și drepte, sunt suflete care stau în genunchi. În unele trupuri îndoite de timp sau alte forțe, stau suflete demne și drepte. Cred că așa e și la G.

Dacă îl vedeți la o casă, zâmbiți-i, mulțumiți-i și spuneți-i chiar că-l apreciați pentru lucrurile aparent mărunte pe care le face. Pentru el sunt mici lupte care-i dau mărețe sentimente.

 

V.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

1 Comment

  • L-am intalnit si noi pe acest domn G de la Carrefour. Era o doamna la rand si ne-a recomandat sa mergem la alta pentru ca se misca greu casierul. Ne-am uitat la el sa vedem ce se intampla si l-am vazut. Am hotarat sa asteptam cuminti la coada. Chiar daca nu toti oamenii inteleg si chiar s-a strambat putin doamna din fata noastra, am asteptat. Acest om merita sa fie asteptat. Isi da silinta sa munceasca, nu sa cerseasca in fata supermarketului, cu toate ca poate acolo ii era mai usor sa faca bani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend