Riscurile medicale la care te poți expune când faci un tatuaj


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Reacții alergice

Unii oameni pot fi alergici la cerneala utilizată pentru efectuarea tatuajelor, și este mai frecventă la culoarea roșie ( în special la femeile care își tatuează conturul buzelor, folosind această culoare). Pot apărea reacții alergice la coloranți sau la metalele conținute, iar ca manifestări medicale, pot apărea erupții cutanate, umflături și roșeață.

Infecțiile

Orice tip de tatuaj implică riscuri pentru sănătate. Cea mai gravă implicație medicală este o infecție foarte periculoasă, cum ar fi HIV sau hepatita C, pe care le poți contacta prin utilizarea acelor nesterile. De asemenea, au mai fost consemnate infecții cu MRSA (stafilococ auriu meticilno-rezistent, o formă foarte rezistentă la antibiotice a acestei bacterii) precum și impetigo, sau celulita, o infecție profundă a pielii, provocate tot de stafilococ. Un alt pericol este cerneala impură care are mucegai sau bacterii. Acest lucru poate duce la probleme cu ochii, plămânii și alte organe.

Ce să faci înainte de un tatuaj?

  • Nu consuma alcool sau droguri cu o seară înainte sau în timp ce îți faci un tatuaj.
  • Nu lua nici măcar aspirină sau alte antiinflamatoare, acestea pot subția sângele și pot provoca sângerări mai mari.
  • Nu-ți face un tatuaj dacă ești bolnav.
  • Asigură-te că toate acele provin din pachete sterile, cu o singură utilizare, desfăcute în fața ta.
  • Verifică dacă studioul are dispozitive pentru sterilizare după fiecare utilizare.
  • Asigură-te că artistul se spală pe mâini și își pune mănuși sterile. Mulți încă mai trebuie să fie instruiți despre modul de oprire a bolilor răspândite prin sânge.
  • Asigură-te că zona de lucru este curată.
  • Obține detalii despre tot ceea ce este folosit în tatuaj, inclusiv culoarea (pigmentul), numele producătorului și numărul lotului.
  • Urmează cu atenție toate sfaturile privind vindecarea. Ți se poate spune să folosești, de exemplu, un unguent pentru combaterea germenilor.

Alege responsabil salonul unde decizi să te tatuezi!

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend