Reacții alergice

Unii oameni pot fi alergici la cerneala utilizată pentru efectuarea tatuajelor, și este mai frecventă la culoarea roșie ( în special la femeile care își tatuează conturul buzelor, folosind această culoare). Pot apărea reacții alergice la coloranți sau la metalele conținute, iar ca manifestări medicale, pot apărea erupții cutanate, umflături și roșeață.

Infecțiile

Orice tip de tatuaj implică riscuri pentru sănătate. Cea mai gravă implicație medicală este o infecție foarte periculoasă, cum ar fi HIV sau hepatita C, pe care le poți contacta prin utilizarea acelor nesterile. De asemenea, au mai fost consemnate infecții cu MRSA (stafilococ auriu meticilno-rezistent, o formă foarte rezistentă la antibiotice a acestei bacterii) precum și impetigo, sau celulita, o infecție profundă a pielii, provocate tot de stafilococ. Un alt pericol este cerneala impură care are mucegai sau bacterii. Acest lucru poate duce la probleme cu ochii, plămânii și alte organe.

Ce să faci înainte de un tatuaj?

  • Nu consuma alcool sau droguri cu o seară înainte sau în timp ce îți faci un tatuaj.
  • Nu lua nici măcar aspirină sau alte antiinflamatoare, acestea pot subția sângele și pot provoca sângerări mai mari.
  • Nu-ți face un tatuaj dacă ești bolnav.
  • Asigură-te că toate acele provin din pachete sterile, cu o singură utilizare, desfăcute în fața ta.
  • Verifică dacă studioul are dispozitive pentru sterilizare după fiecare utilizare.
  • Asigură-te că artistul se spală pe mâini și își pune mănuși sterile. Mulți încă mai trebuie să fie instruiți despre modul de oprire a bolilor răspândite prin sânge.
  • Asigură-te că zona de lucru este curată.
  • Obține detalii despre tot ceea ce este folosit în tatuaj, inclusiv culoarea (pigmentul), numele producătorului și numărul lotului.
  • Urmează cu atenție toate sfaturile privind vindecarea. Ți se poate spune să folosești, de exemplu, un unguent pentru combaterea germenilor.

Alege responsabil salonul unde decizi să te tatuezi!

Sursa

Dacă tot ești aici...


Îți mulțumesc că citești articolele și sper că ai ce învăța din ele. Pentru a construi împreună o comunitate mare, empatică și sănătoasă, te rog să distribui materialele (mai jos sunt butoanele de SHARE).

Până pe 15 septembrie, dacă intri în comunitate, participa automat la o tragere la sorți, premiul fiind un pachet format din telefon Samsung Galaxy S21+ și ceas Samsung Watch3, în valoare totală de 8000 lei.

Doar dacă vrei să susții munca mea aici și să continuăm misiunea de a aduce informații de calitate, să știi că nu cer donații și nu pun publicitate pe site, dar îți recomand să arunci un ochi în SHOP și poate iei ceva de acolo. Am scris 7 cărți pentru adulți și 4 pentru copii, iar ele sunt grupate în niște pachete foarte atractive. Sprijini puțin proiectul, dar mai important este că te bucuri de cărți și ai ce învăța din ele.Mulțumesc tuturor pentru susținere!

Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

CONCURS!

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit. În plus poți câștiga un pachet format din telefon Galaxy S21+ și Watch3 de la Samsung!

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.