Riscurile și siguranța băturilor tip detox


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Înainte de a încerca o băutură de curățare a ficatului sau o băutură de detoxifiere, este bine să știi despre riscurile și siguranța lor potențială.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Ingrediente necunoscute

Este important să reții că majoritatea produselor de curățare și detoxifiere pe bază de plante nu sunt strict reglementate. Astfel, pot conține ingrediente care fie nu sunt listate pe ambalaj, fie prezente în cantități mult mai mari decât cele enumerate. Acest lucru poate duce la niveluri prea ridicate de anumiți nutrienți în corpul tău, care pot provoca diverse efecte secundare negative și potențial periculoase.

Ca atare, Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) a luat măsuri cu privire la multe produse de curățare a plantei și detoxifiere. De exemplu, aceste produse au fost criticate pentru promovarea afirmațiilor false, care conțin ingrediente dăunătoare și etichetarea incorectă.

 Interacțiuni medicamentoase

Multe ierburi găsite băuturile detoxifiante pot interacționa cu medicamentele. În special, acestea tind să scadă sau să crească efectele medicamentelor care sunt eliminate de către ficat. Acest lucru poate provoca probleme grave de sănătate, inclusiv leziuni hepatice. De exemplu, ciulinul interacționează cu medicamente metabolizate de ficat, cum ar fi diazepam (Valium), warfarină (Jantoven) și diferite medicamente pentru diabet.

De asemenea, multe băuturi detoxifiante conțin ierburi și alte substanțe care nu sunt enumerate pe etichetă. Aceste ingrediente pot interacționa, de asemenea, cu diferite medicamente. Dacă iei orice medicamente eliberate pe bază de rețetă, nu ar trebui să bei aceste băuturi fără să te adresezi medicului.

Alte efecte secundare

Dacă utilizezi o băutură de curățare a ficatului sau de detoxifiere alături de un plan mai detaliat de detoxifiere, există mai multe efecte secundare de luat în considerare. În primul rând, planurile de detoxifiere care promovează pierderea rapidă în greutate, de obicei, restricționează sever caloriile. Pe termen scurt, restricția severă de calorii poate provoca reacții adverse precum oboseală, iritabilitate și respirație urât mirositoare. În plus, restricția severă de calorii pe termen lung poate duce la deficiențe de vitamine și minerale, dezechilibre electrolitice. 

De asemenea, planurile de detoxifiere pot fi dăunătoare dacă urmezi în mod normal o dietă specifică pentru tratarea sau gestionarea unei afecțiuni precum diabetul, bolile de inimă sau bolile renale. În aceste cazuri, este deosebit de important să vorbești mai întâi cu doctorul tău. Mai mult, orice dietă extremă, cum ar fi dietele cu conținut scăzut de calorii, poate duce la comportamente alimentare nesănătoase și la o relație dezordonată cu alimentele.

Sursa

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend