Rujeola șterge memoria sistemului imunitar cu privire la infecțiile anterioare


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Se știe că infecția cu virusul rujeolei lasă victimele cu un sistem imunitar slăbit timp de mai mulți ani după aceea. Acest lucru se manifestă prin pierderea imunității la infecțiile cu care o persoană a luptat anterior, iar testele cutanate pentru tuberculoză pot trece la un rezultat negativ la pacienții despre care se știe că au fost expuși în trecut. Medicii au documentat, de asemenea, cazuri de boli autoimune a căror severitate s-a redus după vărsat de vânt, o observație în concordanță cu reducerea funcției imunitare.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Toate acestea indică o stare de “amnezie imunitară” indusă de infecția cu rujeolă. Oamenii de știință suspectau că are loc un fel de ștergere a memoriei imunitare, deși nu aveau nicio idee de ce. Acum, datorită a două studii publicate, unul realizat de Velislava Petrova de la Centrul Sanger din Marea Britanie și celălalt de Michael Mina de la Universitatea Harvard din SUA, se conturează o imagine mai clară a ceea ce se întâmplă în urma rujeolei.

“Celulele care existau înainte, care puteau genera această memorie a altor agenți patogeni, s-au pierdut după rujeolă”, a declarat Petrova pentru Naked Scientists. “În plus, după rujeolă, avem doar o cantitate mică din acele noi celule imunitare disponibile care pot răspunde la o nouă infecție”.

Noile informații au apărut atunci când echipele de cercetători au putut compara probele de sânge colectate de la un grup de copii nevaccinați din Olanda, atât înainte, cât și după ce au contractat rujeola în mod natural. Una dintre echipe a analizat profilul anticorpilor din probele de sânge, în timp ce celălalt grup a analizat celulele B de memorie care produc acești anticorpi. Cele două studii au fost în puternic acord: infecția cu rujeolă la copii a șters până la 70% din memoria lor imunitară.

Acesta este echivalentul imunologic al trezirii într-o dimineață pentru a descoperi că ai uitat peste două treimi din ceea ce ai învățat vreodată…

Din fericire, sistemul imunitar își revine, deși perioada de recuperare este prelungită și lasă o persoană într-o stare vulnerabilă timp de până la 5 ani.

Ceea ce nu ne spun însă studiile este de ce rujeola ar trebui să facă să se întâmple acest lucru în primul rând. Paradoxul este că infecția cu rujeolă are ca rezultat o imunitate puternică pe toată durata vieții împotriva virusului în sine, în ciuda efectului său invalidant asupra memoriei imunitare pentru alte infecții. Se presupune că acesta este un efect secundar al istoriei naturale a rujeolei, deoarece aceasta țintește și se dezvoltă în celulele imunitare după ce a infectat. Dar înțelegerea acestei piese cruciale lipsă din puzzle va necesita mai mult timp.

În mod liniștitor, niciunul dintre efectele imunodeficienți documentate nu a fost observat la persoanele care au primit vaccinul împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR), care conține o formă vie, slăbită a virusului rujeolei și care obține o protecție puternică pe toată durata vieții prin producerea unei infecții limitate la persoanele vaccinate. Acest lucru are ca efect educarea sistemului imunitar cu privire la structura și aspectul virusului, dar fără niciuna dintre consecințele dăunătoare ale infecției de tip sălbatic.

Îngrijorător este faptul că ratele de vaccinare ROR au scăzut semnificativ în unele zone geografice, ca urmare a temerilor legate de siguranța publică alimentate de dezinformarea și de mișcarea “anti-vax”. Acest lucru a contribuit, fără îndoială, la creșterea recentă cu 300% a numărului de cazuri de rujeolă în SUA, Marea Britanie și alte țări dezvoltate, unde rata de vaccinare a scăzut sub nivelul de 95% necesar pentru a menține “imunitatea de turmă” care împiedică circulația virusului în comunitate.

Reticența față de vaccinare, care nu se bazează pe nicio dovadă în afară de zvonuri, pare surprinzătoare, având în vedere că povara anuală a îmbolnăvirii cu rujeolă este de ordinul milioanelor și că numărul de decese depășește încă 100.000 de persoane pe an. Poate că aceste noi rezultate, care indică faptul că consecințele infecției cu rujeolă sunt chiar mai profunde decât ne-am dat seama la început, vor contribui la schimbarea mentalităților.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend