S-a descoperit o legătură cheie între stresul cronic și cancer


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Stresul poate avea un efect negativ semnificativ asupra sănătății, dar înțelegerea noastră a modului în care stresul influențează dezvoltarea și progresia cancerului este abia la început. O echipă de la Roswell Park Comprehensive Cancer Center a identificat un mecanism important prin care stresul cronic slăbește imunitatea și favorizează creșterea tumorilor. Descoperirile lor, care tocmai au fost publicate în Cell Reports, indică receptorul beta-adrenergic (β-AR) ca fiind un motor al suprimării imunității și al creșterii cancerului ca răspuns la stres, deschizând posibilitatea de a ținti acest receptor în terapia și prevenirea cancerului.

Folosind un model preclinic de cancer de sân triplu negativ, o echipă de cercetare condusă de Hemn Mohammadpour, doctor în medicină veterinară, afiliat la cercetare postdoctorală în laboratorul lui Elizabeth Repasky, doctor în medicină, și Dr. Repasky, care este codirector al Programului de stres celular și terapii biofizice și profesor Dr. William Huebsch de imunologie la Roswell Park, a descoperit că, pe măsură ce tumorile cresc, acestea devin mai sensibile la semnalele de stres provenite din sistemul nervos. Mai exact, cercetătorii au descoperit că o populație de celule imunitare cunoscute sub numele de celule supresoare derivate din mieloide (MDSC) prezintă o creștere a expresiei β-AR, o moleculă care controlează funcția celulelor imunitare cheie.

Descoperirile îi vor ajuta pe cercetători să înțeleagă mai bine de ce expunerea prelungită la stres face adesea ca sistemul nostru imunitar să fie mai puțin eficient și se bazează pe cercetările de pionierat ale Roswell Park privind relația dintre stres și cancer.

Această creștere a expresiei β-AR pe celulele supresoare derivate din mieloide permite acestor celule să fie stimulate de hormonul stresului, norepinefrina, care favorizează un mediu imunosupresor care promovează creșterea tumorală prin creșterea capacității MDSC-urilor de a genera și procesa energie și de a suprima răspunsul imunitar antitumoral. Acest studiu oferă câteva indicii foarte importante care ajută la explicarea mecanismelor specifice prin care stresul prelungit stimulează creșterea tumorală și scade durata de viață.”

Dr. Hemn Mohammadpour, primul autor al lucrării

Deși există o recunoaștere de lungă durată a faptului că perioadele lungi de stres sau activarea cronică a nervilor sunt dăunătoare pentru sănătatea generală, detaliile despre cum se produce acest lucru sunt neclare, în special în contextul cancerului. O mai bună înțelegere a modurilor specifice în care stresul influențează cancerul, în special în ceea ce privește scăderea imunității împotriva celulelor tumorale, ar putea fi folosită pentru a concepe noi medicamente sau terapii care pot contribui la minimizarea efectelor negative ale stresului cronic și la stimularea imunoterapiei împotriva cancerului.

Pe baza acestor descoperiri, echipa doctorului Repasky planifică noi studii clinice și de laborator pentru a identifica terapii -; inclusiv terapii existente deja aprobate pentru alte aplicații -; care pot bloca aceste semnale de stres dăunătoare și pot opri ciclul negativ al creșterii cancerului și al metastazelor. “Acest lucru este deosebit de important pentru pacienții cu cancer, care suportă frecvent niveluri mult crescute de stres după diagnosticare, inclusiv anxietate, depresie și îngrijorare cu privire la factori precum finanțele și interacțiunile familiale”, adaugă Dr. Mohammadpour.

Mai multe studii clinice sunt planificate sau în curs de desfășurare pentru a investiga ce intervenții sunt cele mai eficiente în atenuarea efectelor stresului la pacienții cu cancer. Roswell Park studiază în prezent efectele combinării propranololului, un blocant β-AR, care este utilizat în mod tradițional pentru tratarea migrenelor și a diferitelor probleme cardiace, cu imunoterapia.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend