Să sari peste mese din când în când are beneficii pentru sănătate – mituri demontate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Postul intermitent este un subiect la modă în nutriție în aceste zile.

Acesta înseamnă că vă abțineți strategic de la a mânca în anumite momente, cum ar fi săriți peste micul dejun și prânz în fiecare zi sau să faceți două posturi mai lungi de 24 de ore în fiecare săptămână.

Potrivit înțelepciunii convenționale, această abordare te-ar pune în “modul de înfometare” și te-ar face să pierzi prețioasa masă musculară.

Cu toate acestea, nu este cazul.

Studiile privind postul de scurtă durată arată că rata metabolică poate crește de fapt la început. Abia după un post prelungit aceasta scade.

În plus, studiile efectuate atât la oameni, cât și la animale, arată că postul intermitent are diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv o mai bună sensibilitate la insulină, o glucoză mai mică, o insulină mai mică și diverse alte beneficii.

Postul intermitent induce, de asemenea, un proces de curățare celulară numit autofagie, prin care celulele organismului elimină deșeurile care se acumulează în celule și contribuie la îmbătrânire și la boli.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend