Să vorbim un pic despre sex

Să vorbim un pic despre sex

Ultimele Pachete

-83%

Pachet EXCLUSIV Vasi Rădulescu, 10 cărți

5
100,00lei

Când se deschide o discuție despre educația sexuală, se cutremură o mare parte din populație. E rușinos să vorbim despre așa ceva! Ce-i cu tâmpeniile astea? Nu e creștinește! Ei bine, mi-am permis să abordez orice aici, inclusiv stigmatul, subiectele considerate stupid tabu, terapiile aiuritoare, miturile, depresiile. Cu unele am dat de pământ, aceasta fiind atitudinea adecvată. Pe altele le-am abordat sincer și am tot scris despre ele, și chiar cred că n-am scris suficient.

Da, avem mare nevoie și de educație sexuală, că nu ne-am născut învățați. Cum e prăpăd în țară la toată educația (plânsul meu e mai ales cu cea medicală, știți), avem mult de lucru. În primul rând, trebuie să conștientizăm cât de important este sexul pentru viața omului, pentru sănătatea lui. E ceva firesc, aduce echilibru, armonizează hormonii, dă stare de bine, scade depresiile, ameliorează durerile, scade riscul pentru numeroase boli. Știu persoane care, chiar în cuplu fiind, din varii motive, nu mai fac sex. E o greșeală enormă!

În al doilea rând, sexul trebuie să implice… implicare. Aș fi curios să aflu o statistică, un sondaj ceva despre cât îi interesează pe bărbați satisfacerea partenerei. Cred că ne-am cruci! Sexul presupune cunoaștere (aflăm imediat), explorare, păsare. Când bărbatul își pune pe primul plan orgasmul lui, asta arată o nepăsare crasă față de femeie. Când nici nu știe ce e acela un clitoris și la ce servește el, ne apucăm cu mâinile de păr și urlăm în cor.

Educația sexuală implică tinerii și adulții. Tinerii trebuie să știe și lucrurile dedicate adulților, dar mai ales despre protecție, contracepție, HIV, alte boli cu transmisie sexuală. Și ANATOMIE, că mulți, din păcate, nu cunosc informații fundamentale despre aparatele lor reproducătoare.

Vom corela toate aceste aspecte cu explicații simple, dar și situații medicale, explicate tot simplu. Avem nevoie și de educație sexuală, așadar voi deschide un dosar aici, pe blog. Îmi asum toate atacurile de pe acum (nu-i bai, mai rău ca la antivaxxeri nu are cum să fie).

V.

pachete exclusive cu Transport GRATUIT Aceste OFERTE expiră curând!

Doar 41 pachete rămase

-83%

Pachet EXCLUSIV Vasi Rădulescu, 10 cărți

5
100,00lei
Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare

OFERTĂ last minute

PREȚUL VA CREȘTE CU 50% ÎN SCURT TIMP!!