Salată grecească- rețetă sănătoasă

Excesul de sare dăunează sănătății- am auzit asta de la mulți medici, deoarece crește nivelul tensiunii arteriale, favorizează eliminarea de calciu prin urină și deci atât litiaza renală cât și nivelul scăzul al calciului în organism, osteoporoza, iar pe termen lung poate duce la afecțiuni cardiovasculare sau chiar boală renală cronică.

Cum poți reduce excesul de sare?

Eu am încercat să fac mai puțin sărată delcioasa salată grecească, deoarece o porție de 350-400 g poate avea chiar 1.2 g de sodiu (adică aproape tot aportul zilnic necesar de sodiu) !

Varianta mea, din farfuria sănătoasă de mai jos e:

Salată grecească săracă în sare

300 g roșii galbene și normale

50 g măsline Kalamata fără sare

40 g brânză Feta

1 linguriță ulei de măsline

30 g ceapă verde

verdeață

piper

lămâie

Am ales măsline fără sare și nu am mai adăugat sare peste legume. Pentru un aport și mai mic de sodiu poți opta pentru o brânză feta cu un conținut redus de sodiu (1/3 din normal)

Astfel farfuria sănătoasă are: 700 mg sodiu, 326 kcal, 14 g carbohidrați, 27 g grăsimi, dar doar 8 g saturate și 9 g proteine. Merge foarte bine la cină!

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

pachete exclusive cu Transport GRATUIT Pachete cu cărțile mele

+ cărți CADOU!

Hai în comunitate! Ai parte de articole, sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate. Newsletterul este realizat cu grijă de mine și se trimite de 1-2 ori pe săptămână.
Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Introdu o adresă validă
Adresa asta e deja folosită
The security code entered was incorrect
Mulțumesc pentru înscriere!

Articole populare