Săptămâna a cincea de sarcină – ce se întâmplă cu copilul tău?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Ești însărcinată. Felicitări! Fără îndoială, vei petrece lunile următoare întrebându-te cum crește și se dezvoltă copilul tău. Cum arată bebelușul tău? Cât de mare este el sau ea? Când vei simți prima lovitură?

Dezvoltarea fătului urmează de obicei un curs previzibil. Aflați ce se întâmplă consultând acest calendar săptămânal al evenimentelor. Măsurătorile sunt aproximative.

Săptămâna 5: Nivelul hormonilor crește

În a cincea săptămână de sarcină sau în a treia săptămână după concepție, nivelul hormonului HCG produs de blastocist crește rapid. Acest lucru semnalează ovarelor să nu mai elibereze ovule și să producă mai mult estrogen și progesteron. Nivelurile crescute ale acestor hormoni vă opresc menstruația, adesea primul semn de sarcină, și alimentează creșterea placentei.

Embrionul este acum alcătuit din trei straturi. Stratul superior – ectodermul – va da naștere celui mai exterior strat de piele al bebelușului, sistemelor nervos central și periferic, ochilor și urechilor interne.

Inima bebelușului și sistemul circulator primitiv se vor forma în stratul mijlociu de celule – mezodermul. Acest strat de celule va servi, de asemenea, ca bază pentru oasele, ligamentele, rinichii și o mare parte din sistemul reproducător al bebelușului.

Stratul interior de celule – endodermul – este cel în care se vor dezvolta plămânii și intestinele copilului.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend