Screening: Ce presupune depistarea sindromului Down, a sindromului Edwards și a sindromului Patau?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Test combinat

Un test de screening pentru sindromul Down, sindromul Edwards și sindromul Patau este disponibil între săptămânile 10 și 14 de sarcină. Se numește test combinat deoarece combină o ecografie cu un test de sânge. Testul de sânge poate fi efectuat în același timp cu scanarea de 12 săptămâni.

Dacă alegeți să faceți acest test, vi se va lua o probă de sânge. La scanare, se măsoară lichidul din spatele gâtului bebelușului pentru a determina “transluciditatea nucală”. Vârsta dumneavoastră și informațiile obținute în urma acestor două teste sunt folosite pentru a calcula șansele ca bebelușul să aibă sindromul Down, sindromul Edwards sau sindromul Patau.

Obținerea unei măsurători a translucenței nucale depinde de poziția copilului și nu este întotdeauna posibilă. În acest caz, vi se va oferi un alt test de depistare a sângelui, numit test cvadruplu, când sunteți însărcinată între 14 și 20 de săptămâni.

Testul cvadruplu de depistare a sângelui


Dacă nu a fost posibilă obținerea unei măsurători a transluciditații nucale sau dacă sunteți la mai mult de 14 săptămâni de sarcină, vi se va oferi un test numit test cvadruplu de screening sanguin între 14 și 20 de săptămâni de sarcină. Acesta depistează doar sindromul Down și nu este la fel de precis ca testul combinat.

Scanarea de screening în 20 de săptămâni


În cazul sindromului Edwards și al sindromului Patau, dacă sunteți prea avansată în sarcină pentru a face testul combinat, vi se va oferi o scanare de screening în 20 de săptămâni. Aceasta caută afecțiuni fizice, inclusiv cele specifice sindroamelor Edwards și Patau.

Sursa

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend