Se pune problema de prea multă vitamina C?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Vitamina C este un nutrient foarte important care abundă în multe fructe și legume.
Consumul suficient de această vitamină este deosebit de important pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos. De asemenea, joacă un rol important în vindecarea rănilor, în menținerea oaselor puternice și în îmbunătățirea funcției cerebrale.


Interesant este faptul că unii susțin că suplimentele de vitamina C oferă beneficii dincolo de cele care pot fi obținute din vitamina C care se găsește în alimente.


Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii iau suplimente de vitamina C este ideea că acestea ajută la prevenirea răcelii comune.


Cu toate acestea, multe suplimente conțin cantități extrem de mari de vitamina, ceea ce poate provoca efecte secundare nedorite în unele cazuri.


Vitamina C este solubilă în apă și nu este stocată în organism
Vitamina C este o vitamină hidrosolubilă, ceea ce înseamnă că se dizolvă în apă.
Spre deosebire de vitaminele solubile în grăsimi, vitaminele solubile în apă nu se stochează în organism.
În schimb, vitamina C pe care o consumați este transportată în țesuturile dumneavoastră prin intermediul fluidelor corporale, iar cea în exces este excretată prin urină.
Din moment ce organismul tău nu stochează vitamina C și nici nu o produce singur, este important să consumi zilnic alimente bogate în vitamina C.
Cu toate acestea, suplimentarea cu cantități mari de vitamina C poate duce la efecte adverse, cum ar fi tulburări digestive și pietre la rinichi.


Asta pentru că, dacă vă suprasolicitați organismul cu doze mai mari decât cele normale de această vitamină, aceasta va începe să se acumuleze, putând duce la simptome de supradozaj.


Este important de reținut că nu este necesar ca majoritatea oamenilor să ia suplimente de vitamina C, deoarece puteți obține cu ușurință o cantitate suficientă prin consumul de alimente proaspete, în special fructe și legume.

Citeşte următoarele articole pentru explicaţiile detaliate ale problemelor cauzate de excesul de vitamina C.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: nutritie

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend