Se tratează autismul?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Nu există un tratament pentru TSA (tulburarea de spectru autist). Terapiile și intervențiile comportamentale sunt concepute pentru a remedia simptome specifice și pot îmbunătăți substanțial aceste simptome. Planul de tratament ideal coordonează terapii și intervenții care răspund nevoilor specifice ale individului. Majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății sunt de acord că, cu cât intervenția este mai timpurie, cu atât mai bine.

Intervenții educaționale/comportamentale: Intervențiile comportamentale/educaționale timpurii au fost foarte reușite în cazul multor copii cu TSA. În cadrul acestor intervenții, terapeuții folosesc sesiuni de formare foarte structurate și intensive, orientate spre abilități, pentru a-i ajuta pe copii să dezvolte abilități sociale și lingvistice, cum ar fi analiza comportamentală aplicată, care încurajează comportamentele pozitive și le descurajează pe cele negative. În plus, consilierea familială pentru părinții și frații copiilor cu TSA ajută adesea familiile să facă față provocărilor specifice vieții cu un copil cu TSA.

Medicamente: În timp ce medicamentele nu pot vindeca TSA și nici măcar nu pot trata principalele sale simptome, există unele care pot ajuta cu simptome conexe, cum ar fi anxietatea, depresia și tulburarea obsesiv-compulsivă. Medicamentele antipsihotice sunt utilizate pentru a trata problemele comportamentale severe. Convulsiile pot fi tratate cu unul sau mai multe medicamente anticonvulsivante. Medicamentele utilizate pentru a trata persoanele cu tulburare de deficit de atenție pot fi utilizate în mod eficient pentru a ajuta la scăderea impulsivității și hiperactivității la persoanele cu TSA. Părinții, îngrijitorii și persoanele cu autism ar trebui să fie prudenți înainte de a adopta orice tratament nedovedit.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Tags: autismTSA

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend