Se va încheia cu adevărat pandemia anul viitor? Ce cred experții


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pe măsură ce ne apropiem de împlinirea a doi ani de la declanșarea crizei COVID-19, experții oferă previziuni cu privire la modul în care situația s-ar putea schimba până în 2022.

Dr. Anthony Fauci a declarat într-un interviu acordat CNN că am putea începe să avem un anumit control asupra pandemiei în primăvară, în timp ce directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel, crede că pandemia s-ar putea încheia într-un an.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Și, potrivit unei modelări matematice recente, varianta Delta atinge un vârf, iar cazurile ar trebui să scadă constant pe parcursul iernii.

Healthline a cerut experților să își spună părerea cu privire la cât de probabile sunt aceste previziuni și ce cred ei că va fi nevoie pentru a trece de pandemia COVID-19.

Este optimismul justificat?


“Cred că, în acest moment, este greu de prezis ceva”, a declarat pentru Healthline Dr. Vidya Mony, specialist în boli infecțioase pediatrice la Santa Clara Valley Medical Center din San Jose, California.

De asemenea, ea a subliniat că este “destul de optimist” să credem că pandemia se va încheia într-un an și a subliniat că natura pandemiei necesită soluții globale.

“Prin definiție, aceasta este o boală infecțioasă care se răspândește la nivel mondial”, a spus Mony. “Dacă nu reușim să vaccinăm întreaga lume, este foarte posibil să continuăm să avem variante și să continuăm să avem transmitere”.

Potrivit lui Mony, este posibil ca Statele Unite să fi renunțat prea devreme la restricțiile împotriva pandemiei.

“Deși știam despre varianta Delta și despre efectele sale dăunătoare din India, Statele Unite au început să se deschidă în iunie”, a spus ea. “Ceea ce, după cum știm cu toții, în retrospectivă, nu a fost cea mai bună recomandare”.

Imunitatea este un factor semnificativ, spune expertul


Potrivit Dr. Charles Bailey, director medical pentru prevenirea infecțiilor la Providence Mission Hospital și Providence St. Joseph Hospital din Orange County, California, există dovezi că imunitatea naturală este cel puțin la fel de protectoare ca și imunitatea produsă prin vaccinare și că o singură doză de vaccin poate consolida și mai mult imunitatea naturală.

“Aceste fapte ar trebui să fie luate în considerare atunci când se elaborează politici naționale și internaționale de vaccinare”, a spus el.

“Furnizarea unei doze de rapel opționale pacienților COVID recuperați care aleg să o ia ar extinde fondul de doze de vaccin disponibile pentru a imuniza persoanele vulnerabile care nu s-au îmbolnăvit încă”, a continuat el.

Modelul prezice că decesele vor scădea brusc
Centrul de modelare a scenariului COVID-19 prevede că decesele cauzate de pandemie vor scădea sub 100 pe zi până în martie 2022.

Dr. Louis Morledge, medic internist la Lenox Hill Hospital din New York, crede că noile variante pot “schimba radical lucrurile”.

“Nu sunt sigur că acest lucru este fezabil”, a spus el. “Dar cred că, dacă există un superspreader, indiferent de motiv, fie că este o mutație naturală, fie că este [ceva] împotriva căruia imunitatea vaccinată poate lupta, vom fi într-o circumstanță diferită”.

Dar Morledge crede, de asemenea, că vaccinarea ar putea fi factorul decisiv în reducerea numărului de decese.

“În cea mai mare parte, ceea ce văd este că oamenii care sunt vaccinați, deși există infecții de pătrundere care apar din când în când, acestea tind să fie foarte, foarte minore, tind să fie fără a fi nevoie să acceseze următorul nivel de asistență medicală. Oamenii nu sunt neapărat nevoiți să meargă la urgențe, nu sunt spitalizați”, a spus el.

Morledge a adăugat că, cu condiția să fim atenți să aducem cât mai multe persoane sub “umbrela vaccinării”, viața ar putea fi mult mai ușoară peste 6-12 luni.

Ezitările legate de vaccinare reprezintă o problemă


Dr. David Hirschwerk, specialist în boli infecțioase la Northwell Health din Manhasset, New York, a declarat că, deși vaccinarea ar putea fi calea de ieșire din pandemie, ezitarea vaccinării, în special în ceea ce privește copiii, îl face să fie sceptic cu privire la rezultat.

“Cu cât populația noastră va fi vaccinată pe o scară mai largă, cu atât mai bine va fi controlat COVID”, a spus el, adăugând că pandemia ar putea arăta diferit peste un an, dar “îi este greu să își imagineze că virusul nu va rămâne în circulație”.

Potrivit lui Hirschwerk, deși nu există niciun argument că extinderea absorbției vaccinurilor va duce la un control mai bun al COVID-19, ezitarea vaccinării este o problemă.

“Acest lucru este valabil atât pentru adulții care nu au fost vaccinați, cât și pentru sprijinul lor pentru a-și vaccina copiii”, a spus el.

“Sper că modelele sunt corecte, dar au existat atât de multe surprize neprevăzute cu acest virus încât nu sunt dispus să fac o predicție”, a spus Hirschwerk.

Concluzia


Oficialii din domeniul sănătății și alți experți au prezis că pandemia se va ameliora semnificativ până în cursul anului viitor.

Experții spun că, deși unele dintre aceste previziuni s-ar putea dovedi exacte, factori precum redeschiderea prea devreme a Statelor Unite în acest an și ezitarea vaccinurilor ar putea întârzia progresul.

De asemenea, ei spun că, cu cât mai repede îi vom vaccina pe toți – adulți și copii – cu atât mai multe șanse de a vedea îmbunătățiri și de a depăși criza actuală în lunile următoare.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend