Semne că ai fi putut avea Covid fără să știi


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pe vremuri de răceală, alege o cană cu mesaj din SHOP pentru a-ți servi ceaiul.

Am avut și nu am știut-o?

Este posibil ca virusul COVID-19 să fi infectat mai mult decât am crezut inițial. Așadar, este posibil ca oamenii să fi avut virusul și să se fi recuperat fără să știe. Unele semne revelatoare ar putea indica faptul că ești unul dintre acei oameni. Nu este neobișnuit să răcești în timpul iernii. Dar dacă ai avut de pe la începutul anului 2020, există șansa că răceala ta să fi fost efectiv COVID-19.

O modalitate de a cunoaște diferența este că COVID poate rămâne în jur de 2 săptămâni sau mai mult, în timp ce răceala durează de obicei doar câteva zile. Și, spre deosebire de răceală, COVID ar fi putut provoca febră și dificultăți de respirație.

Dificultăți ale respirației

Acesta nu este de obicei un simptom al răcelii sau al gripei, dar senzația de a nu putea respira este obișnuită în COVID-19. Este posibil să fi crezut că ai bronșită, pe care COVID-19 o poate provoca. Sau s-ar fi putut simți ceva ca anxietate sau un atac de panică. Dar în COVID, respirația dificilă (dispneea) durează mai mult decât un atac de panică. De asemenea, vine cu simptome asemănătoare gripei.

Tuse persistenta

Dacă ai avut o tuse uscată ce a durat mult până a dispărut, ar fi putut fi un simptom al COVID-19. Ar fi fost diferită de o tuse cauzată de o răceală. La început a fost ușoară, dar s-a înrăutățit în următoarele 5 până la 7 zile. 

Ochi roșii, apoși

De-a lungul pandemiei, ni s-a spus să ne spălăm pe mâini des și să evităm să ne atingem fața. Un motiv pentru aceasta este că acest virus îți poate afecta ochii. Dacă ai avut conjunctivită (ochi roșii, iritați), lăcrimare excesivă sau vedere încețoșată, s-ar putea să fi fost cauzată de virus.

Palpitații cardiace sau dureri toracice

COVID-19 poate afecta și inima. Poate să dea palpitație sau senzație de constricție, de gheară în piept. Toate aceste lucruri se pot întâmpla chiar și după ce virusul părăsește corpul. Episoade de acest gen pot fi vizibile până la 2 săptămâni în cazurile ușoare sau timp de 6 săptămâni în cele mai grave.

Oboseală extremă

Este un simptom comun al COVID-19. Deci, dacă ai avut acel tip de oboseală extremă care nu s-a îmbunătățit cu somnul din abundență, ar fi putut fi un semn al virusului. Sentimentul poate reveni din nou zile și uneori săptămâni mai târziu.

Pierderea mirosului sau a gustului

Dacă alimentele și băuturile păreau să aibă un gust diferit de cele obișnuite (sau nu aveau gust) sau dacă nu ai reușit să miroși nimic timp de câteva săptămâni, ai fi putut fi infectat cu virusul. Aproape 80% dintre persoanele care au fost testate pozitiv au avut această problemă și, de obicei, este semnul unui caz ușor.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend