Simptomele alergiei la polen


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Caracteristic în special perioadelor de primăvară-toamnă, chiar și vara, alergia la polen determină mai multe dintre următoarele simptome:

  • mâncărime sau ochi apoși, cu lăcrimare excesivă
  • mâncărime în gât
  • mâncărimi ale urechilor
  • nas congestionat, înfundat sau rinoree ( secreții nazale excesive)
  • strănut, uneori tuse
  • respirație șuierătoare, îngreunată

Unele persoane cu astm pot descoperi, de asemenea, o alergie la polen ce agravează simptomele existente astm, care pot include respirație șuierătoare și tuse.

Când o persoană inspiră aer cu polen ( care este peste tot în perioadele calde, de primăvara până toamna târziu), polenul eliberează proteine ​​solubile în apă pe mucoasa respiratorie. Aceste proteine ​​sunt de obicei inofensive pentru majoritatea oamenilor, dar uneori corpul unei persoane le recunoaște din greșeală ca substanțe nocive. Este vorba despre persoanele predispuse la alergii, uneori cu atopii multiple, determinate genetic la a reacționa nepotrivit în fața unor agenți obișnuiți. Organismul reacționează la această amenințare percepută producând și eliberând substanțe cunoscute sub numele de anticorpi IgE.

Acești anticorpi IgE se atașează mastocitelor din corp, care eliberează histamină. Histamina este principala substanță responsabilă de simptomele alergiei la polen.

Pentru zilele calde de vară, alege o carte din SHOP. 

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend