Simptomele bolii Alzheimer, boala în care uiți tot ceea ce ești


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pierderea memoriei este simptomul cheie al bolii Alzheimer. Semnele timpurii includ dificultăți în amintirea evenimentelor sau conversațiilor recente. Pe măsură ce boala progresează, tulburările de memorie se înrăutățesc și se dezvoltă alte simptome. La început, o persoană cu boala Alzheimer poate fi conștientă că are dificultăți în amintirea lucrurilor și organizarea gândurilor. Un membru al familiei sau un prieten poate fi mai probabil să observe cum simptomele se agravează.

Modificările cerebrale asociate bolii Alzheimer duc la apariția unor probleme tot mai mari cu:

Memorie

Toată lumea are pierderi ocazionale de memorie, dar pierderea memoriei asociate bolii Alzheimer persistă și se agravează, afectând capacitatea de a funcționa la locul de muncă sau acasă. Persoanele cu Alzheimer :

 • Repetă afirmații și întrebări de mai multe ori
 • Uită de conversații, întâlniri sau evenimente și nu și le amintesc mai târziu
 • Pierd în mod obișnuit posesiunile, punându-le deseori în locații ilogice
 • Se pierd în locuri familiare, uneori uită drumul spre casă sau chiar nu-și mai recunosc locuința, nu știu unde se află
 • În cele din urmă, uită numele membrilor familiei și obiectelor cotidiene, nu se mai recunosc nici pe sine, nu înțeleg nimic din jur
 • Pot ajunge să trăiască doar în trecut, să asocieze fețele familiare cu persoane de demult, fără legătură și fără să înțeleagă cine sunt de fapt
 • Au probleme cu găsirea cuvintelor potrivite pentru a identifica obiecte, a exprima gânduri sau a lua parte la conversații

Gândirea și raționamentul

Boala Alzheimer cauzează dificultăți de concentrare și gândire, mai ales despre concepte abstracte precum cifrele. Multitasking-ul este deosebit de dificil și poate fi dificil să gestioneze finanțele și să plătească facturile la timp. În cele din urmă, o persoană cu Alzheimer poate fi incapabilă să recunoască cifrele și să numere, de asemenea și citirea ceasului, care nu mai are nicio însemnătate. De asemenea, pierd noțiunea timpului, adesea noaptea stau treji continuu, au ritmul circadian complet afectat și din cauză că pot face lucruri anormale (uită aragazul aprins) necesită supraveghere permanentă.

Luarea de judecăți și decizii

Alzheimerul provoacă o scădere a capacității de a lua decizii și judecăți rezonabile în situațiile de zi cu zi. De exemplu, o persoană poate face alegeri proaste sau necaracteristice în interacțiunile sociale sau poate purta haine nepotrivite pentru vreme / uită să se îmbrace și sunt dezinhibate. Poate fi mai dificil să rezolve eficient problemele de zi cu zi, cum ar fi arderea alimentelor pe aragaz sau situații de conducere neașteptate.

Planificarea și îndeplinirea sarcinilor familiare

Activitățile de rutină care necesită pași secvențiali, cum ar fi planificarea și gătirea unei mese sau jocul unui joc preferat, devin o luptă pe măsură ce boala progresează. În cele din urmă, persoanele cu Alzheimer avansat uită adesea cum să îndeplinească sarcini de bază, cum ar fi îmbrăcarea și scăldatul.

Modificări ale personalității și comportamentului

Schimbările cerebrale care apar în boala Alzheimer pot afecta stările de spirit și comportamentele. Problemele pot include următoarele:

 • Depresie
 • Apatie
 • Retragere sociala
 • Modificări ale dispoziției
 • Neîncredere în ceilalți
 • Iritabilitate și agresivitate
 • Schimbări în obiceiurile de somn
 • Rătăcire
 • Pierderea inhibițiilor
 • Iluzii, cum ar fi a crede că le-a fost furat ceva

Abilități păstrate

Multe abilități importante sunt păstrate pentru perioade mai lungi chiar și în timp ce simptomele se agravează. Abilitățile păstrate pot include citirea sau ascultarea cărților, povestirea și rememorarea, cântarea, ascultarea muzicii, dansul, desenul sau realizarea de meserii. Aceste abilități pot fi păstrate mai mult timp, deoarece sunt controlate de părți ale creierului afectate mai târziu în cursul bolii.

Vrei să îți ții mintea clară cât mai mult timp? Citește! Alege cărțile din SHOP:

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend