Simptomele conjunctivitei


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

1.Roșeața ochilor

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Roșeața ochiului este simptomul tipic, revelator al conjunctivitei. Este o afecțiune frecventă, care rareori este gravă și este puțin probabil să provoace leziuni oculare sau vizuale pe termen lung dacă este detectată și tratată cu promptitudine.

2. Pleoapele umflate, roșii

Simptomele încep de obicei la un ochi și implică celălalt ochi în câteva zile dacă este cauzat de bacterii. Dacă cauza este virală, simptomele încep în ambii ochi în același timp. Simptomele conjunctivitei alergice implică de obicei ambii ochi și includ aproape întotdeauna mâncărime. Umflarea pleoapelor este mai frecventă la ochiul roz bacterian și alergic.

3. Lăcrimare excesivă

Conjunctivita virală și alergică sunt cunoscute pentru lăcrimarea excesivă a ochilor.

4. Mâncărime sau senzație de arsură

Senzația aceea copleșitoare de mâncărime și arsură din ochi, care este tipică pentru conjunctivită

5. Secreții ale ochilor

Secrețiile limpezi și apoase sunt comune pentru conjunctivita virală și alergică. Când drenajul este mai galben-verzui (și în cantitate mare), este probabil să fie o cauză bacteriană.

6. Cruste la nivelul pleoapelor

Dacă te trezești cu ochii „închiși”, acest lucru poate fi cauzat de secrețiile care se acumulează în timpul somnului.

7. Sensibilitatea la lumină

O persoană care are simptome severe, cum ar fi modificări ale vederii, sensibilitate severă la lumină sau durere severă poate avea o infecție care s-a răspândit dincolo de conjunctivă. De asemenea, este posibil ca persoana să aibă o infecție sau o inflamație mai gravă în interiorul ochiului. În ambele cazuri, starea trebuie examinată de un medic.

8. Senzația de „ceva în ochi”

S-ar putea să observi o senzație deranjantă de parcă ceva ți-a rămas în ochi. Sau, un copil poate descrie senzația ca fiind nisip în ochi.

Sursa

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend