Simptomele COVID-19 persistă luni de zile la majoritatea pacienților spitalizați


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O mare varietate de simptome a persistat la mai mult de 70% dintre pacienții cu COVID-19 la mai multe luni după recuperarea din fazele inițiale ale bolii, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Școala de Medicină din Stanford. Majoritatea pacienților din studiu – una dintre cele mai mari recenzii ale literaturii științifice pe această temă – au fost spitalizați din cauza COVID-19.

Printre cele mai frecvente simptome persistente au fost dificultăți de respirație, oboseală și tulburări de somn. În total, au fost raportate 84 de simptome și semne clinice diferite, inclusiv pierderea gustului și a mirosului, tulburări cognitive, cum ar fi pierderea memoriei și dificultăți de concentrare, depresie, anxietate, dureri în piept și febră.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Cele mai frecvente simptome care au apărut au fost dificultăți de respirație, oboseală, epuizare și probleme de somn. „Acestea au fost simptome destul de debilitante, unele persoane raportând dificultăți la urcarea scărilor.” Depresia și anxietatea, împreună cu durerea și disconfortul general, au fost, de asemenea, relativ frecvente.

În calitate de epidemiolog care studiază tiparele de boală, Goodman a spus că a devenit din ce în ce mai îngrijorat de efectele persistente ale COVID-19 la începutul toamnei 2020. „La început, am ignorat complet consecințele pe termen lung ale îmbolnăvirii cu acest virus”, a spus Goodman. S-a crezut ca totul era în capul lor, dar întrebarea acum nu este dacă problema e reală, ci cât de gravă este.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend