Simptomele generale ale bolii Parkinson


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Semne timpurii ale bolii Parkinson

Trei simptome cheie care se dezvoltă la începutul bolii Parkinson sunt tremorul, de obicei pe o parte a corpului (mână, picior) atunci când persoana este în repaus. Al doilea simptom este rigiditatea sau rezistența la mișcare atunci când cineva încearcă să miște articulația persoanei sau manifestată prin dificultăți în a trece de la poziția șezut în picioare. Al treilea simptom este numit bradikinezie, sau lentoare în mișcare, cu mișcări mici. Se modifică totodată mișcările fine, cu un scris tipic cu litere foarte mici (micrografie) și expresia feței neutră, fără mimică (persoana are adesea o expresie sumbră sau gravă în majoritatea circumstanțelor). Această afecțiune este denumită „față de pokerist”.

Tremor

Tremorul bolii Parkinson apare de obicei mai întâi într-o singură parte a corpului (degete, mână, picior) și este în repaus, încetează în timpul mișcării și în somn. Tremurul este rapid (4 până la 6 cicluri pe secundă, ritmic). Unii oameni vor prezenta o acțiune rapidă de „numărare a banilor”, care este un tremor între degetul mare și arătător.

Bradikinezie

După cum sa menționat mai sus, bradikinezia poate fi un simptom precoce al bolii Parkinson. Este exemplificat prin mișcări inițiale lente, dificultăți de ridicare dintr-o poziție așezată, încetinire involuntară sau oprire în timpul mersului, cu mers greu, întoarcere dificilă, precum și inexpresivitate facială, lipsa mimicii.

Instabilitate posturală

Pe măsură ce boala Parkinson progresează, se pot dezvolta alte simptome legate de mușchi și mișcare. Pacienții pot prezenta o postură cocoșată, aplecată, cu umeri căzuți, picioarele flectate în dreptul genunchilor și capul extins, ridicat. Acest lucru duce adesea la probleme de echilibru și la căderi frecvente.

Rigiditate

Din nou, deoarece rigiditatea este un simptom obișnuit, grupurile musculare din extremitățile afectate nu se relaxează, astfel încât poate apărea o durere cu caracter de crampă. Un semn al bolii Parkinson este brațele nu se balansează normal pe lângă corp în timpul mersului. De asemenea, devine dificilă ridicarea în șezut sau din șezut în picioare, iar articulațiile membrelor se mobilizează cu dificultate.

Alte simptome

Următoarele sunt simptome pe care unii pacienți cu boala Parkinson le pot dezvolta mai ales pe măsură ce boala progresează, dar nu sunt obligatorii sau prezente în toate cazurile:

  • Tremurături bilaterale
  • Insomnii
  • Afectarea vorbirii
  • Constipație
  • Probleme de înghițire, hipersalivație
  • Control dificil al urinării
  • Durere, oboseală
  • Tulburări neurologice – depresie, anxietate, demență, halucinații, confuzie, lentoare a gândirii

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend