Simptomele hepatitei


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Hepatita este o boala inflamatorie a ficatului, ce poate fi de natură virală, autoimună sau toxică și conduce la deteriorarea celulelor si țesutului hepatic. Hepatita nu are însă niște simptome specifice, care să te ducă direct cu gândul acolo și, din păcate, în evoluția de lungă durată poate conduce la ciroza sau cancer hepatic.

Un studiu recent realizat de Asociatia Europeana a Pacientilor cu Afectiuni Hepatice, a clasat România pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de pacienți diagnosticați cu hepatita de tip C, iar datele atestă ca procentul este în creștere. De asemenea, România se află pe locul patru privind rata de mortalitate ca urmare a unei afecțiuni hepatice.

Semnele și simptomele hepatitei acute includ:

  • oboseală
  • simptome asemănătoare gripei
  • urină închisă la culoare
  • scaun decolorat
  • durere abdominală
  • pierderea poftei de mâncare
  • pierderea inexplicabilă în greutate
  • piele și ochi de culoare galbenă, care pot fi semne de icter

Hepatita cronică se dezvoltă lent, astfel încât aceste semne și simptome pot fi prea subtile pentru a fi observate o lungă durată.

 

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend