Simptomele incontinenţei urinare


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Mulți oameni se confruntă cu scurgeri ocazionale, minore de urină. Alții pot pierde cantități mici sau moderate de urină mai frecvent.

Tipurile de incontinență urinară includ:

Incontinența de efort. Urina se scurge atunci când exercitați presiune asupra vezicii urinare prin tuse, strănut, râs, exerciții fizice sau ridicarea a ceva greu.


Imperiozitatea. Aveți o nevoie bruscă și intensă de a urina, urmată de o pierdere involuntară de urină. Este posibil să aveți nevoie să urinați des, inclusiv pe parcursul nopții. Incontinența de urgență poate fi cauzată de o afecțiune minoră, cum ar fi o infecție, sau de o afecțiune mai gravă, cum ar fi o tulburare neurologică sau diabetul.


Incontinența prin revărsare. Vă confruntați cu o scurgere frecventă sau constantă de urină din cauza unei vezici care nu se golește complet.


Incontinența funcțională. O deficiență fizică sau mentală vă împiedică să ajungeți la toaletă la timp. De exemplu, dacă suferiți de artrită severă, este posibil să nu vă puteți descheia pantalonii suficient de repede.


Incontinența mixtă. Vă confruntați cu mai mult de un tip de incontinență urinară – cel mai adesea aceasta se referă la o combinație de incontinență de efort și incontinență de urgență.

Sursa.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend