Sindromul Brugata – cauză de moarte subită la tineri


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Sindromul Brugada este o tulburare de ritm cardiac rară, dar care poate pune în pericol viața, care uneori este moștenită.

Persoanele cu sindrom Brugada au un risc crescut de a avea ritmuri cardiace neregulate care încep în camerele inferioare ale inimii (ventriculii).

Tratamentele pentru sindromul Brugada includ măsuri preventive, cum ar fi evitarea medicamentelor agravante și reducerea febrei. Atunci când este necesar, tratamentul poate include, de asemenea, un dispozitiv medical numit defibrilator implantabil (ICD).

Simptomele
Multe persoane cu sindrom Brugada nu știu că au această afecțiune. Adesea, sindromul Brugada nu provoacă niciun simptom vizibil.

Semnele și simptomele care pot fi asociate cu sindromul Brugada includ:

Amețeli
Leșin
Respirație gâfâitoare, dificilă, în special noaptea
Bătăi neregulate ale inimii sau palpitații
Bătăi ale inimii extrem de rapide și haotice
Crize convulsive

Un semn major al sindromului Brugada este un rezultat anormal la o electrocardiogramă (ECG), un test care măsoară activitatea electrică a inimii.

Când trebuie să consultați un medic
Semnele și simptomele sindromului Brugada sunt similare cu unele alte probleme de ritm cardiac. Este important să vă consultați medicul pentru a afla dacă sindromul Brugada sau o altă problemă de ritm cardiac vă provoacă simptomele.

Dacă leșinați și credeți că poate fi din cauza unei afecțiuni cardiace, solicitați asistență medicală de urgență.

Dacă părintele, fratele sau copilul dumneavoastră a fost diagnosticat cu sindromul Brugada, poate doriți să vă întrebați medicul dacă ar trebui să vă faceți teste pentru a vedea dacă aveți risc de sindrom Brugada.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend