Sindromul mâinii extraterestre


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Acest sindrom se caracterizează prin convingerea că mâna are o viață proprie și că nu aparține propriei persoane. Persoanele care se confruntă cu sindromul mâinii extraterestre au senzații normale, dar au senzația că mâna lor este autonomă.

Cei cu sindromul mâinii extraterestre pot personifica membrul ca pe o entitate separată. Mâna neafectată se află sub controlul individului, în timp ce mâna afectată are propriile planuri. Acest sindrom poate apărea la persoanele care au leziuni ale corpului calos, care leagă cele două emisfere cerebrale ale creierului. Alte cauze includ accidentul vascular cerebral și afectarea lobului parietal. Mâinile par atunci a fi în “conflict intermanual” sau “apraxie ideomotorie”, ceea ce înseamnă că acționează în opoziție una față de cealaltă.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend