Apasă LIKE pentru a primi sfaturi, articole, recomandări. Toate gratuit!


Acest sindrom se caracterizează prin convingerea că mâna are o viață proprie și că nu aparține propriei persoane. Persoanele care se confruntă cu sindromul mâinii extraterestre au senzații normale, dar au senzația că mâna lor este autonomă.

Cei cu sindromul mâinii extraterestre pot personifica membrul ca pe o entitate separată. Mâna neafectată se află sub controlul individului, în timp ce mâna afectată are propriile planuri. Acest sindrom poate apărea la persoanele care au leziuni ale corpului calos, care leagă cele două emisfere cerebrale ale creierului. Alte cauze includ accidentul vascular cerebral și afectarea lobului parietal. Mâinile par atunci a fi în „conflict intermanual” sau „apraxie ideomotorie”, ceea ce înseamnă că acționează în opoziție una față de cealaltă.

 

susținerea ta = ❤️


De peste 8 ani fac educație pentru sănătate, investind mii de ore și bani mulți pentru conceperea materialelor și păstrarea site-ului în condiții bune. Tot conținutul este accesibil oricând, gratuit, fără nicio reclamă. Scriu cu pasiune, blândețe și dragoste, dând mai departe toate cunoștințele mele acumulate în peste 15 ani de pregătire și practică medicală. Dacă vrei să mă susții, să știi că poți lua o carte din magazinul oficial al comunității. Am scris 7 de beletristică, dar și 5 pentru copii, cu ilustrații minunate. Doar o frântură din prețul lor îmi rămâne mie și mă ajută să continui munca la toate proiectele. Susținerea ta chiar poate face o diferență.Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.