Sindromul mirosului de pește


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Sindromul mirosului de pește (trimetilaminurie) este o boală genetică; simptomele sunt adesea prezente încă de la naștere.
Sindromul mirosului de pește se caracterizează printr-un miros corporal ofensiv și miros de pește în putrefacție, datorită excreției excesive de trimetilaminurie (TMA) în urina, transpirația și respirația persoanelor afectate.

Sindromul mirosului de pește este cauzat de mutații în gena FMO3.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Alte cauze ale organismului cu miros pot apărea ca urmare a unui exces de proteine în dietă sau a unei creșteri a bacteriilor care produc în mod normal trimetilamină în tractul gastrointestinal (de asemenea, poate înrăutăți sindromul mirosului de pește); boli hepatice, boli renale, igienă precară, gingivită și cazuri de halitoză transmisă prin sânge. Testele de diagnostic care ajută la diferențierea sindromului mirosului de pește (trimetilaminurie) de alte cauze ale mirosului corporal sunt disponibile în laboratoare specializate.

Simptomele sindromului mirosului de pește au fost observate temporar la un număr mic de copii prematuri și la femei sănătoase la începutul menstruației, de obicei la persoanele care sunt heterozigote pentru gena mutantă FMO3 sau din cauza imaturității expresiei defectuoase a genei FMO3 (expresia FMO3 crește odată cu vârsta).
Tratamentul sindromului mirosului de pește include anumite restricții alimentare, utilizarea de loțiuni și săpunuri acide pentru a elimina trimetilamina secretată pe piele, utilizarea cărbunelui activat și a clorofilinei de cupru, anumite antibiotice, laxative și suplimente de riboflavină.

Trimetilaminuria este o tulburare în care organismul este incapabil să descompună trimetilamina, un compus derivat din alimentație care are un miros puternic de pește putrezit.

Pe măsură ce trimetilamina se acumulează în organism, face ca persoanele afectate să emane un miros asemănător cu cel de pește în transpirație, urină și respirație. Intensitatea acestui miros poate varia în timp. Mirosul corporal puternic poate interfera cu multe aspecte ale vieții de zi cu zi, afectând relațiile, viața socială și cariera unei persoane. Unele persoane cu trimetilaminurie se confruntă cu depresie și izolare socială ca urmare a acestei afecțiuni.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend