Sprijin Readers Do Good

Nu-mi vine deloc bine să-ți scriu aceste rânduri. Încă din 2019, de când am fondat Readers Do Good, am plecat de la ideea unei comunități empatice, care să citească mult, să fie sănătoasă, să se implice în multe lucruri utile pentru societate. Am lansat mai multe cărți. Am donat mii de titluri și mulți bani. Am reușit să facem și cărți pentru copii. În ultimele 6 luni însă am luat cele mai proaste decizii posibile, care ne-au condus la pierderi enorme, practic am pierdut tot ce am construit în trei ani grei. Am trimis 100.000 de cărți Medicina Povestită în regim gratuit, dar am pierdut pe promovare, transport, taxe, salarii, materiale de ambalare, angajați full-time. Nu regretăm însă trimiterea cărților spre oameni – suntem convinși că ele vor face mult bine.

 

În luna ianuarie a acestui an (n.r. 2022) am restructurat toată echipa și lucrăm în regim superredus de timp și resurse. Este motivul pentru care am comunicat deschis cu comunitatea pe email și am anunțat că cele 4 proiecte editoriale noi (Dieta perfectă, Dragă suflet, Ceva dulce și pachetul de cărți pentru copii, ultimele două proiecte făcute cu dr. Amalia Arhire) sunt în fază de precomandă, pentru a reuși să avem fonduri pentru tipar.

Au existat mai multe comunicări încă din luna ianuarie. Vrem să se înțeleagă clar să sprijinul a fost, este și va fi mereu pur voluntar. El nu poate fi sub formă de donații. Proiectele noastre nu dețin nici reclame, astfel că singura formă de suport este reprezentată de cărți.


Există numeroase proiecte importante în online sau offline care apelează constant la sprijinul comunității. Aici nu e vorba de o persoană fizică, ci despre o companie în care lucrează mai mulți oameni ce produc cărți cu un impact real în societate, promovând educația pentru sănătate.

Am făcut un pachet cu cele 7 cărți actuale ale mele, cu transport inclus, la doar 60 de lei. Dacă dăm la o parte curierul de 12 lei, rămân 48 de lei pentru 7 cărți noi. Poți comanda pachetul și îl livrăm cât de repede putem. 


 

Orice altă comandă cu orice alt produs, poate o cană, o carte de copii, ne ajută enorm. Sau o precomandă plătită cu cardul la Dragă suflet sau Dieta perfectă, cărțile noi. Ele vor fi livrate începând cu 8 martie, prioritate având precomenzile.

 

 

Cu prețuire,

 

Vasi Rădulescu