Știai că există vaccinuri pentru prevenția meningitei?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Unele forme de meningită bacteriană pot fi prevenite cu următoarele vaccinări:

Vaccinul împotriva Haemophilus influenzae tip b (Hib).

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă acest vaccin pentru copii începând cu vârsta de aproximativ 2 luni. Vaccinul este, de asemenea, recomandat pentru unii adulți, inclusiv pentru cei care suferă de siclemie sau SIDA și pentru cei care nu au splină.


Vaccinul pneumococic conjugat (PCV13).

Acest vaccin face parte, de asemenea, din calendarul de vaccinare de rutină recomandat de OMS și CDC pentru copiii mai mici de 2 ani. Doze suplimentare sunt recomandate pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani care prezintă un risc ridicat de îmbolnăvire cu pneumococul, inclusiv pentru copiii care au boli cronice de inimă sau de plămâni sau cancer.


Vaccin pneumococic polizaharidic (PPSV23).

Copiii mai mari și adulții care au nevoie de protecție împotriva bacteriilor pneumococice pot primi acest vaccin. CDC recomandă vaccinul PPSV23 pentru toți adulții cu vârsta peste 65 de ani; pentru adulții mai tineri și copiii cu vârsta de 2 ani și mai mari care au un sistem imunitar slab sau boli cronice, cum ar fi boli de inimă, diabet sau anemie cu celule secerătoare; și pentru orice persoană care nu are splină.


Vaccinul conjugat meningococic.

CDC recomandă ca o singură doză să fie administrată copiilor cu vârste cuprinse între 11 și 12 ani, cu o injecție de rapel administrată la vârsta de 16 ani. Dacă vaccinul este administrat pentru prima dată între 13 și 15 ani, rapelul este recomandat între 16 și 18 ani. Dacă primul vaccin este administrat la vârsta de 16 ani sau mai mult, nu este necesară nicio rapelă.

Acest vaccin poate fi administrat, de asemenea, copiilor cu vârste cuprinse între 2 luni și 10 ani care prezintă un risc ridicat de meningită bacteriană sau care au fost expuși la cineva cu această boală. De asemenea, este folosit pentru a vaccina persoanele sănătoase, dar nevaccinate anterior, care au fost expuse în focare.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend