Știai că poți suferi de intoxicație cu plumb…dobândită acasă?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cauze


Plumbul este un metal care se găsește în mod natural în scoarța terestră, dar activitatea umană – mineritul, arderea combustibililor fosili și industria prelucrătoare – a făcut ca acesta să devină mai răspândit. De asemenea, plumbul a fost folosit cândva în vopsele și benzină și este încă folosit în baterii, lipituri, țevi, ceramică, materiale pentru acoperișuri și unele produse cosmetice.

Plumbul în vopsea

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!


Vopselele pe bază de plumb pentru locuințe, jucării pentru copii și mobilier de uz casnic au fost interzise în Statele Unite începând din 1978. Dar vopseaua pe bază de plumb se află încă pe pereți și pe tâmplăria din multe case și apartamente mai vechi. Cea mai mare parte a intoxicației cu plumb la copii rezultă din consumul de așchii de vopsea pe bază de plumb care se deteriorează.

Conductele de apă și conservele importate


Țevile din plumb, instalațiile sanitare din alamă și țevile din cupru lipite cu plumb pot elibera particule de plumb în apa de la robinet. Porțiunile lipite cu cu plumb din conservele alimentare, interzise în Statele Unite, sunt încă folosite în unele țări.

Alte surse de expunere la plumb


Plumbul poate fi găsit uneori și în:

  • Sol. Particulele de plumb provenite din benzină sau vopsea cu plumb se depun pe sol și pot dura ani de zile. Solul contaminat cu plumb este încă o problemă majoră în jurul autostrăzilor și în unele medii urbane. O parte din solul din apropierea pereților caselor vechi conține plumb.
  • Praf de casă. Praful din gospodărie poate conține plumb provenit din bucățile de vopsea cu plumb sau din solul contaminat adus din exterior.
  • Ceramica. Învelișul găsit pe unele obiecte de ceramică și porțelan poate conține plumb care se poate infiltra în alimentele servite sau depozitate în ceramică.
  • Jucării. Plumbul se găsește uneori în jucării și alte produse fabricate în străinătate.
  • Cosmetice. Tiro, un produs cosmetic pentru ochi din Nigeria, a fost asociat cu otrăvirea cu plumb.
  • Plante medicinale sau remedii populare. Intoxicația cu plumb a fost legată de greta și azarcon, medicamente tradiționale hispanice, precum și de unele din India, China și alte țări.
  • Bomboane mexicane. Tamarindul, un ingredient folosit în unele bomboane fabricate în Mexic, ar putea conține plumb.
  • Gloanțe de plumb. Timpul petrecut la poligoanele de tragere poate duce la expunere.
  • Ocupații. Oamenii sunt expuși la plumb și îl pot aduce acasă pe hainele lor atunci când lucrează în reparații auto, minerit, montarea țevilor, fabricarea de baterii, vopsitorie, construcții și în anumite alte domenii.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend