Știați că…Consumul de lichide fierbinți vă poate răcori?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Poate părea contraintuitiv, dar consumul de ceai sau cafea caldă poate ajuta de fapt să vă răcorească într-o zi călduroasă. Acest lucru se datorează creșterii transpirației, potrivit unui studiu din 2012 publicat în revista Acta Physiologica. Pe măsură ce transpirația se evaporă, ajungeți să vă simțiți mai fresh decât după primele înghițituri

“Ceea ce am descoperit este că, atunci când ingerați o băutură fierbinte, aveți de fapt o creștere disproporționată a cantității de transpirație”, a declarat autorul studiului, Ollie Jay, pentru revista Smithsonian. “Da, băutura caldă este mai fierbinte decât temperatura corpului tău, așa că adaugi căldură în corp, dar cantitatea cu care îți sporește transpirația – dacă se poate evapora toată – compensează cu mult căldura adăugată în corp de către lichid.”

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend