Știi că există mai multe tipuri de alopecie?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Căderea părului poate apărea în mai multe moduri diferite, în funcție de cauza care o provoacă. Aceasta poate apărea brusc sau treptat și poate afecta doar scalpul sau întregul corp.

Semnele și simptomele căderii părului pot include:

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!
  1. Căderea treptată în partea superioară a capului. Acesta este cel mai frecvent tip de cădere a părului, afectând oamenii pe măsură ce îmbătrânesc. La bărbați, părul începe adesea să se retragă la linia părului de pe frunte către creștet. Femeile au de obicei o lărgire a părților laterale ale frunții, în dreptul tâmplelor. Un model de cădere a părului din ce în ce mai frecvent la femeile mai în vârstă este o retragere a liniei părului (alopecia fibroasă frontală).
  2. Puncte de chelie circulare sau în pete. Unele persoane își pierd părul în chelie circulară sau peticită pe scalp, barbă sau sprâncene. Pot apărea simptome de prurit sau senzație dureroasă la nivelul pielii înainte ca părul să cadă.
  3. Căderea bruscă a părului. Un șoc fizic sau emoțional poate face ca părul să se desprindă extrem de ușor. Se pot desprinde mâini întregi de păr atunci când vă pieptănați sau vă spălați părul sau chiar după o manevrare ușoară a acestuia/ simplă tragere. Acest tip de cădere a părului cauzează de obicei subțierea generală a părului, dar este temporară.
  4. Căderea părului pe tot corpul. Unele afecțiuni și tratamente medicale, cum ar fi chimioterapia pentru cancer, pot duce la pierderea părului pe tot corpul. De obicei, părul crește la loc.
  5. Pete de descuamare care se răspândesc pe scalp. Acesta este un semn de infecție fungică. Poate fi însoțită de căderea părului, roșeață, umflături și, uneori, supurație.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend