Știi ce este angina?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Angina pectorală este un tip de durere toracică cauzată de reducerea fluxului sanguin către inimă. Angina este un simptom al bolii coronariene.

Angina pectorală este adesea descrisă ca o apăsare, presiune, greutate, strângere sau durere în piept. Unele persoane cu simptome de angină pectorală spun că angina se simte ca o menghină care le strânge pieptul sau ca o greutate grea așezată pe piept. Angina poate fi o durere nouă care trebuie verificată de un medic sau o durere recurentă care dispare cu tratament.

Deși angina pectorală este relativ frecventă, poate fi totuși greu de distins de alte tipuri de dureri în piept, cum ar fi disconfortul provocat de indigestie/ refluxul gastroesofagian. Dacă aveți dureri toracice inexplicabile, solicitați imediat asistență medicală.

Simptomele
Simptomele anginei pectorale includ durerea și disconfortul toracic, descrise eventual ca presiune, apăsare, arsură sau plenitudine.

De asemenea, este posibil să aveți dureri în brațe, gât, maxilar, umăr sau spate.

Alte simptome pe care le puteți avea cu angina pectorală includ:

  • Amețeală
  • Oboseală
  • Greață
  • Dificultăți de respirație
  • Transpirație

Aceste simptome trebuie să fie evaluate imediat de un medic care poate determina dacă aveți angină pectorală stabilă sau angină instabilă, care poate fi un precursor al unui atac de cord.

Angina stabilă este cea mai frecventă formă de angină pectorală. De obicei, apare atunci când faceți efort și dispare cu odihnă. De exemplu, durerea care apare atunci când mergeți în urcare sau pe vreme rece poate fi angină pectorală.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend