Știi cum poți preveni hipertensiunea?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Dacă aveți factori de risc pentru hipertensiune, puteți lua măsuri acum pentru a reduce riscul de afecțiune și complicațiile acesteia.

Adăugați alimente sănătoase în dieta dumneavoastră

Încercați încet să mâncați mai multe porții de plante sănătoase pentru inimă. Ținta ar fi să mâncați mai mult de șapte porții de fructe și legume în fiecare zi. Apoi, urmăriți să mai adăugați o porție pe zi în timp de două săptămâni. După cele două săptămâni, urmăriți să mai adăugați încă o porție. Scopul este de a avea zece porții de fructe și legume pe zi.

Reglați modul în care vă gândiți la farfuria medie pentru cină

În loc să aveți carne și alte garnituri, creați un fel de mâncare care folosește carnea ca și garnitură. Cu alte cuvinte, în loc să mâncați o friptură cu o salată pe lângă, mâncați o salată mai mare și acoperiți-o cu o porție mai mică de friptură.

Gata cu zahărul

Încercați să încorporați mai puține alimente îndulcite cu zahăr, inclusiv iaurturi aromate, cereale și sucuri. Alimentele ambalate ascund zahărul inutil, deci asigurați-vă că citiți etichetele.

Stabiliți-vă obiectivele de slăbire

În loc de un obiectiv arbitrar de „a slăbi”, discutați cu medicul dumneavoastră despre o greutate sănătoasă pentru dvs. Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) recomandă un obiectiv de scădere în greutate de una până la două kilograme pe săptămână. Asta înseamnă să începi să mănânci cu 500 de calorii mai puțin pe zi decât ceea ce mănânci în mod normal. Apoi decideți ce activitate fizică puteți începe pentru a atinge acest obiectiv. Dacă exercițiul de cinci ori pe săptămână este prea greu pentru a vă încadra în programul dvs., vizați încă o zi în plus decât ceea ce faceți acum. Când acest lucru se potrivește confortabil programului dvs., adăugați încă o zi și așa mai departe, până faceți din asta o rutină.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend