Știi cum se diagnostichează hipotensiunea arterială?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Scopul testelor pentru tensiunea arterială scăzută este de a găsi cauza. Pe lângă întocmirea istoricului medical, efectuarea unui examen fizic și măsurarea tensiunii arteriale, medicul dumneavoastră ar putea recomanda următoarele:

  1. Teste de sânge. Acestea pot oferi informații despre starea dumneavoastră generală de sănătate, precum și dacă aveți un nivel scăzut de zahăr în sânge (hipoglicemie), un nivel ridicat de zahăr în sânge (hiperglicemie sau diabet) sau un număr scăzut de globule roșii (anemie), toate acestea putând cauza o tensiune arterială mai mică decât cea normală.


2. Electrocardiograma (ECG). În timpul acestui test nedureros și neinvaziv, plasturi moi și lipicioși (electrozi) sunt atașați pe pielea pieptului, a brațelor și a picioarelor dumneavoastră. Plasturii detectează semnalele electrice ale inimii dumneavoastră, în timp ce un aparat le înregistrează pe hârtie grafică sau le afișează pe un ecran.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Un ECG, care poate fi efectuat în cabinetul medicului dumneavoastră, detectează nereguli în ritmul cardiac, probleme structurale ale inimii și probleme cu alimentarea cu sânge și oxigen a mușchiului cardiac. De asemenea, vă poate spune dacă aveți un infarct sau dacă ați avut unul în trecut.

3. Testul cu masa înclinată. Dacă aveți tensiunea arterială scăzută în picioare sau din cauza unor semnale defectuoase ale creierului (hipotensiune arterială mediată neural), un test al mesei înclinate poate evalua modul în care corpul dumneavoastră reacționează la schimbările de poziție.

În timpul testului, vă întindeți pe o masă care este înclinată pentru a vă ridica partea superioară a corpului, ceea ce simulează mișcarea de la poziția orizontală la poziția în picioare.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend