Stimulatorul cardiac care se dizolvă atunci când îşi termină treaba


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

A fost dezvoltat un nou tip de stimulator cardiac temporar implantabil care se absoarbe în mod natural în organism în mai puțin de două luni, similar cu suturile absorbabile.

Dispozitivul de stimulare este similar din punct de vedere funcțional cu stimulatoarele cardiace tradiționale și este fără fir, nu are baterie și dispare atunci când nu mai este necesar.

Stimulatoarele cardiace temporare tradiționale necesită cabluri externe care conectează pieptul pacientului la o cutie de stimulare care controlează ritmul inimii.

Această nouă tehnologie, dezvoltată de o echipă de la Universitatea Northwestern, elimină riscul atât al firelor cât și al extragerii chirurgicale a dispozitivului după ce pacientul s-a recuperat complet.

Întrucât noul stimulator cardiac nu are baterie, dispozitivul este alimentat de o tehnologie similară cu cea folosită pentru încărcarea wireless a smartphone-urilor și este descris în studiul publicat în revista Nature Biotechnology.

“Avem o antenă de transmisie externă care furnizează energie electromagnetică de radiofrecvență dispozitivului de la distanță”, explică John Rogers de la Universitatea Northwestern, “pentru a furniza impulsuri electrice stimulatoare inimii pentru a efectua stimularea”.

Dispozitivul este ușor și subțire, cântărind mai puțin de o jumătate de gram și având o grosime de numai 250 de microni.

Prin variația grosimii și a compoziției materialelor din dispozitiv, echipa poate varia durata de timp în care acesta rămâne funcțional înainte de a se dizolva.

Toate componentele dispozitivului sunt solubile în apă și “pur și simplu se dizolvă în timp și dispar complet la nivel molecular”, notează Rogers, “și sunt excretate în mod natural din organism”.

Echipa intenționează să efectueze teste pe oameni ale dispozitivului în viitorul apropiat.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend