Strategie potențială pentru combaterea obezității


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Oamenii de știință de la UT Southwestern ar fi putut identifica o metodă de imitare în siguranță a beneficiilor de pierdere în greutate ale unui compus vegetal care – în ciuda efectelor sale secundare dăunătoare – deține răspunsuri esențiale pentru dezvoltarea de terapii pentru obezitate.

Celastrolul, derivat din extractele de rădăcină ale unei plante cu flori albe din China, a atras o atenție sporită în ultimii ani, după ce studiile au arătat că poate preveni și inversa obezitatea la șoareci. Cu toate acestea, deoarece celastrolul poate provoca reacții precum hipertensiune arterială și letargie la șoareci, cercetătorii au încercat să înțeleagă modul în care funcționează compusul și să folosească aceste cunoștințe pentru a dezvolta tratamente sigure de scădere în greutate pentru oameni.

Este posibil ca UT Southwestern să fi rezolvat o parte din puzzle într-un nou studiu care arată că celastrolul necesită o proteină specifică într-un tip de neuron care influențează metabolismul. Oamenii de știință au descoperit că pot imita un semnal “hrănit” în creierul șoarecilor prin eliminarea acestei proteine din neuroni, ceea ce a dus la pierderea de către șoareci a 7% din greutatea corporală în două săptămâni, în ciuda faptului că au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi.

Cheia descoperirilor: Șoarecii nu au părut să suporte aceleași afecțiuni fizice documentate în cercetări anterioare în care a fost administrat celastrol.

“Această nouă înțelegere a modului în care celastrolul funcționează la nivel celular deschide mai multe posibilități de a ținti căile care pot îmbunătăți metabolismul nostru fără a avea un impact negativ asupra sănătății”, a declarat autorul studiului, Kevin W. Williams, Ph.D., cercetător la Centrul de cercetare hipotalamică de la UT Southwestern. “Nu am descoperit toate populațiile de celule care influențează pierderea în greutate, dar fiecare dintre aceste descoperiri ne aduce mai aproape de dezvoltarea unor terapii eficiente și sigure pentru obezitate.”

Studiul, publicat în JCI Insight, este cea mai recentă cercetare a Dr. Williams care ar putea ajuta într-o zi la îmbunătățirea metabolismului glucozei la pacienții cu afecțiuni determinate de obezitate, cum ar fi diabetul. Mai mult de 30 de milioane de americani au diabet, reprezentând aproape 10% din populație, potrivit Centers for Disease Control and Prevention.

Noua cercetare s-a concentrat asupra unei clase de celule din creier numite neuroni POMC, care sunt asociate cu reducerea apetitului, scăderea nivelului de glucoză din sânge și o ardere mai mare a energiei atunci când sunt activate. Un studiu din 2019 al Dr. Williams a arătat că o singură repriză de exerciții fizice poate stimula activitatea POMC timp de până la două zile.

În cele mai recente cercetări, laboratorul Williams a descoperit că acest neuron joacă, de asemenea, un rol critic în modul în care celastrolul are un impact asupra pierderii în greutate. Șoarecii cărora li s-a administrat compusul au observat o activitate scăzută a unei proteine numite PERK în regiunea creierului în care se află neuronii POMC. Laboratorul a descoperit, de asemenea, că ștergerea PERK din acești neuroni poate reproduce o mare parte din efectele de pierdere în greutate ale celastrolului și pare să facă acest lucru fără a provoca efecte secundare dăunătoare asociate adesea cu medicamentele anti-obezitate.

“Șoarecii erau mai slabi și aveau aceleași niveluri de activitate; nu păreau letargici, bolnavi sau bolnavi”, a declarat Dr. Williams. “Dar acest lucru este doar prin observare. Sunt necesare studii suplimentare pentru a verifica modul în care direcționarea acestei căi poate influența sistemele lor cardiovasculare și alte funcții”.

Administrația pentru Alimente și Medicamente avertizează oamenii împotriva utilizării celastrolului, o substanță cunoscută și sub numele de vița de vie a zeului tunetului, folosită în medicina tradițională chineză. Deși extractele din această plantă sunt vândute sub formă de suplimente, National Institutes of Health (NIH) a postat declarații de avertizare în care spune că oamenii de știință nu au încă suficiente date despre siguranța și eficiența celastrolului.

Dar compusul le-a oferit deja oamenilor de știință informații importante despre modul în care pot fi dezvoltate în laborator strategii mai sigure pentru pierderea în greutate. În noul studiu, de exemplu, ștergerea PERK din neuronii POMC a blocat aproximativ jumătate din efectul de reducere a aportului alimentar al celastrolului.

“Acest lucru indică faptul că există și alte populații de celule pentru efectele celastrolului asupra metabolismului în afară de POMC”, a declarat Dr. Williams, profesor asociat de medicină internă la UT Southwestern și cercetător în cadrul Institutului pentru creier Peter O’Donnell Jr. “Vom continua să cartografiem rolurile acestor tipuri de celule până când vom avea o imagine mai completă a rețelei complexe de căi. Într-o zi, poate, aceste cunoștințe vor contribui la dezvoltarea unor terapii mai eficiente în tratamentul obezității și al diabetului.”

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend