Stresul cronic îți poate afecta pielea – 1. Soarele și scăderea apărării pielii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cu toții am auzit, la un moment dat sau altul, că frumusețea începe din interior. Și din motive întemeiate: pielea ta este cel mai mare organ al corpului. Problemele externe pot fi un semn revelator al războaielor purtate în interior.

În timp ce serurile îmbuteliate și măștile au un anumit nivel de atracție estetică și liniștitoare, o rutină solidă de îngrijire a pielii poate să nu fie suficientă pentru a oferi calm pentru luptele hormonale dezechilibrate care au loc sub suprafață.

Fapt: Stresul îți face pielea să lupte mai greu.

Saltul crescut al cortizolului poate amesteca mesajele pe care nervii tăi decid să le transmită, provocând orice, de la un focar de urticarie până la riduri fine. În timp ce această sursă de corelație dintre stres și piele poate fi urmărită în timpuri străvechi, studiile formale care dezvăluie legătura mai profundă datează doar din ultimele două decenii. Și da, dieta sau produsele de îngrijire a pielii pot ajuta îngrijirea ale pielii, dar este, de asemenea, important să luați în considerare stresul ca un potențial vinovat – mai ales dacă o erupție apare de nicăieri sau persistă mult timp după ce ați testat totul. Am prezentat opt ​​moduri dovedite prin care stresul mental, fizic și hormonal vă schimbă pielea. Dar, mai important, vă spunem și ce puteți face în acest sens.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Soarele și scăderea apărării pielii

Chiar înainte de a privi intern, există un singur factor care vă poate stresa fizic pielea și îi poate slăbi apărarea: radiațiile ultraviolete (UV). Un cancerigen prin expunere la soare, poate avea un efect negativ asupra pielii. Indiferent dacă este vorba de lumina naturală a soarelui sau de mijloace mai artificiale, cum ar fi solarul, absorbția razelor ultraviolete poate semnala celulele sanguine să se grăbească în zona expusă în încercarea de a o repara.

Acest lucru se manifestă prin arsuri solare, dar nu se termină aici: supraexpunerea la radiații ultraviolete poate duce la pete întunecate, alunițe și chiar cancer de piele. Cel mai bun mod de a combate razele UV și stresul solar este prin aplicarea de protecție solară în fiecare dimineață. Există versiuni drăguțe și compacte fără ulei, ceea ce face ca rutinei zilnice să fie mai ușoară. Nu numai că sunt ușor de transportat, dar și ușor de utilizat, astfel încât este mai puțin probabil să uitați să aplicați zilnic.

De asemenea, vă recomandăm să folosiți uleiurile naturale care dețin o protecție solară. Potrivit unui studiu realizat pe celule, uleiurile de măsline, nucă de cocos, mentă, tulsi și iarbă de lămâie au cea mai mare valoare SPF. Deși nu pot înlocui protecția solară, poate fi un mare impuls pentru persoanele cărora le este greu să găsească o protecție solară care nu lasă o distribuție albă.

Pe lângă uleiuri și creme, puteți lupta împotriva daunelor solare din interior spre exterior. Cercetările au legat anumiți nutrienți de capacitatea de a spori protecția naturală a soarelui a pielii. Este posibil să recunoașteți limonenul, un produs chimic derivat din pielea citricelor și studiat pentru utilizare în medicamentele de prevenire a cancerului. Ei bine, consumul acestor fructe – în special coaja de citrice – ar putea oferi și protecție solară. Fructele bogate în antioxidanți și vitamina C (cum ar fi căpșunile și rodiile) posedă capacitatea de a vă proteja celulele de daunele provocate de radicalii liberi cauzate de expunerea la soare.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend