Stresul cronic îți poate afecta pielea – 2. Inflamația. 3. Creșterea producției de sebum


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

2. Inflamația și piele extrairitată

Urticarie, psoriazis, eczeme, dermatite, rozacee … acestea sunt adesea un rezultat al inflamației, dar studiile arată, de asemenea, că atunci când creierul tău este suprasolicitat, acesta poate compromite de fapt abilitățile de protecție ale pielii tale. Cu alte cuvinte, stresul face pielea mai greu să se regleze și să rămână echilibrată. Nu este de mirare că s-ar putea să aveți o erupție suplimentară în timpul unei săptămâni fără somn sau după o ceartă intensă.

Inflamația poate provoca, de asemenea, acnee, dar amintiți-vă, unele afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea, pot arăta și similar acneei. Este important să rețineți diferența înainte de a trata afecțiunile – inclusiv dacă iritația dvs. este sau nu rezultatul stresului, alergiilor sau al unui produs care face rău. Combaterea inflamației stresului începe cu eliminarea cauzei. Aflarea motivului exact din spatele stresului dvs. poate fi dificilă sau imposibilă, dar există încă modalități de a îmblânzi aceste atacuri cu alimente sănătoase, exerciții fizice sau terapie.

3. Creșterea producției de sebum și acneea

Indiferent dacă este vorba de perioade pline de dead-lineuri sau de o despărțire dureroasă, am suferit cu toții probabil simultan apariția acneei încăpățânate.

Nu este o surpriză faptul că știința a descoperit că acest tip de stres este puternic asociat cu acneea, în special pentru femei – și stresul poate amesteca semnalele nervoase ale pielii, provocând hormoni dezechilibrați și substanțe chimice care cresc producția de sebum. Deși este aproape imposibil să eliminați stresul din ecuație în întregime, există modalități de a o combate. Păstrați la îndemână trucurile de calmare a stresului de 5 și 10 minute și încercați tehnici mai lungi de gestionare a stresului, cum ar fi exercițiile fizice, pentru a vă spori abilitățile de adaptare ale corpului.

Din fericire, majoritatea acneei reacționează și la tratamentele topice. Ingredientul secret din cele mai iubite produse anti-acnee este un beta-hidroxi-acid cunoscut sub numele de acid salicilic. Această substanță chimică solubilă în ulei pătrunde extrem de bine porii pentru desfundare și curățare, dar acest lucru nu înseamnă că este scutit de propriul set de contra. Prea mult sau prea puternic acid salicilic poate usca și chiar irita pielea în acest proces.

Așadar, având în vedere aplicarea atentă, tratamentele la fața locului pe timp de noapte sunt un avantaj pentru a viza zonele cu probleme, fără a afecta pielea din zonele înconjurătoare.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend