Stresul cronic îți poate afecta pielea. 4-afectarea scalpului și părului. 5- Piele sensibilă


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

4. Scalp afectat de sebum, căderea părului și descuamarea unghiilor

Nu există o singură modalitate de a experimenta stresul. Ți-ai tras vreodată inconștient părul, ți-ai mușcat unghiile – sau le-ai ales pe amândouă? Acesta ar putea fi hormonul stresului, cortizolul, care va declanșa răspunsul de luptă sau fugă al corpului. Totuși, înainte de a vă presupune că este stres, vă recomandăm să vă adresați medicului dermatolog și medicului generalist pentru a exclude alt potențial.

De exemplu, în cazul pielii solzoase sau ceroase, ar putea fi eczeme. Sau, în caz de cădere a părului sau de descuamare a unghiilor, ar putea fi o nutriție insuficientă din sărirea meselor. În acest moment, evitați dușurile extrem de fierbinți pentru a preveni deteriorarea pielii și a scalpului. Aduceți mai multă consistență în ziua dvs., urmărind să faceți exercițiu în mod regulat și să mâncați o dietă echilibrată de fructe și legume.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

5. Piele mai subțire, mai sensibilă

În cazurile de niveluri anormal de ridicate de cortizol, pielea ar putea deveni mai subțire. Cortizolul are ca rezultat descompunerea proteinelor dermice, care pot determina apariția pielii aproape subțire de hârtie, precum și vânătăi și rupere ușoară. Cu toate acestea, acest simptom este cel mai vizibil asociat cu sindromul Cushing. Cunoscută și sub numele de hipercortizolism, această boală hormonală include simptome suplimentare, cum ar fi intoleranța la glucoză, slăbiciune musculară și un sistem imunitar slăbit (este posibil să aveți infecții în mod frecvent). Dacă credeți că este posibil să aveți sindromul Cushing, faceți o întâlnire cu doctorul dvs. În majoritatea cazurilor, medicamentele pot fi prescrise pentru gestionarea nivelurilor de cortizol.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend