Studiile arată că femeile cu osteoporoză și densitate osoasă scăzută au risc mai mare de pierdere a auzului


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pierderea auzului este a treia afecțiune cronică cea mai frecventă în Statele Unite. Studiile anterioare asupra persoanelor cu hipoacuzie au descoperit o prevalență mai mare a osteoporozei – o boală în care oasele devin slabe și fragile – și densitate osoasă scăzută (LBD).

Cercetările pe această temă sunt însă sunt rare și nu se știe dacă pierderea auzului poate fi evitată prin administrarea de bifosfonați, medicamentul principal utilizat pentru prevenirea fracturilor la persoanele cu densitate osoasă redusă.

Ca parte a studiului privind conservarea auzului (CHEARS), cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital au analizat datele de la aproape 144.000 de femei care au fost urmărite timp de până la 34 de ani. Ei au descoperit că riscul pierderii auzului a fost cu până la 40 la sută mai mare la participanții la studiu cu osteoporoză sau LBD

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Studiul, publicat în Journal of the American Geriatric Society, a constatat, de asemenea, că bifosfonații nu au modificat riscul de pierdere a auzului. „Pierderea auzului la debutul adulților este de obicei ireversibilă; prin urmare, CHEARS se concentrează pe identificarea factorilor de risc potențial modificabili care pot contribui la hipoacuzie”, a declarat liderul studiului Sharon Curhan, MD, ScM, al Channing Division of Network Medicine de la Brigham.

Am fost inspirați de un studiu recent care a constatat că bifosfonații pot ajuta la prevenirea leziunilor auditive cauzate de zgomot la șoareci. Am vrut să investigăm dacă bifosfonații modifică riscul pierderii auzului la adulți, în plus dacă există o asociere longitudinală între osteoporoză sau LBD și riscul pierderii auditive ulterioare. ” Pentru analiza lor, cercetătorii au folosit date din studiul de sănătate al asistenților medicali (NHS) de zeci de ani și NHS II, două mari cohorte prospective de femei asistente medicale înregistrate, înființate în 1976 și, respectiv, 1989. Cercetătorii au examinat pierderea auzului, care a fost moderată sau mai gravă ca severitate, după cum s-au auto-raportat participanții la chestionare completate la fiecare doi ani. În ambele cohorte NHS și NHS II, cercetătorii au descoperit că riscul de pierdere a auzului a fost mai mare la femeile cu osteoporoză sau LBD și că administrarea de bifosfonați nu a moderat riscul crescut. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege dacă tipul, doza sau momentul utilizării bifosfonaților ar putea influența impactul acesteia.

Cercetătorii au descoperit că un istoric de fractură vertebrală a fost asociat cu un risc cu 40 la sută mai mare de pierdere a auzului, dar același lucru nu a fost valabil pentru fracturile de șold, cele mai frecvente două fracturi legate de osteoporoză. Descoperirile diferite dintre aceste locuri de producere a fracturii pot reflecta diferențe în compoziția și metabolismul oaselor din coloana vertebrală și șold, a spus Curhan.

Aceste descoperiri ar putea oferi o nouă perspectivă asupra modificărilor osoase care înconjoară urechea medie și internă, care pot contribui la pierderea auzului. În timp ce mecanismele prin care osteoporoza și LBD pot contribui la pierderea auzului rămân neclare, cercetătorii sugerează că remodelarea osoasă anormală și modificările căilor implicate în menținerea homeostaziei osoase pot influența integritatea osului care protejează nervii și structurile implicat în auz, sau modificarea metabolismului ionilor și fluidelor în cohlee, structura principală implicată în auz.

Anchetatorii intenționează să examineze în viitor dacă aportul de calciu și vitamina D sunt asociate cu pierderea auzului, deoarece s-a dovedit că ajută la prevenirea osteoporozei. Anterior, cercetătorii au descoperit că o dietă sănătoasă,activitatea fizică, lipsa fumatului și  menținerea unei greutăți sănătoase contribuie la reducerea riscului de pierdere a auzului.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend