Studiile confirmă că dozele mari de vitamina D nu au efect în Covid-19


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

S-a creat o nebunie generală atunci când a izbucnit vestea că vitaminele D și C fac minuni în Covid. De atunci, s-au început studii care să răspundă la întrebarea dacă vitamina D ajută cu adevărat în tratamentul anticovid, iar răspunsul a fost că nu a modificat în niciun fel cursul bolii.

Studiul a fost realizat de o universitate din Sao Paulo, Brazilia, pacienții din primul grup primind medicație bazată pe antibiotice și antiinflamatoare, precum și doze mari de vitamina D (200.000 de unități dizolvate în ulei de arahide). Pacienții din grupul de control au primit ulei de arahide fără vitamina D, placebo.

Investigația a dovedit că cei care au primit vitamina D nu au avut nici o durată de spitalizare mai mică, și de asemenea, nu a scăzut rata de internare în secția de ATI sau nevoia de intubație. Nu a avut niciun efect asupra mortalității.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Ei susțin că acest lucru nu înseamnă că vitamina D nu ar avea niciun beneficiu, însă doar doza mare de vitamina D nu este o soluție în tratamentul COVID. Se fac însă studii care să determine dacă deficitul de vitamina D are vreun rol în capacitatea pacientului de a depăși boala.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend