Studiile confirmă că dozele mari de vitamina D nu au efect în Covid-19


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

S-a creat o nebunie generală atunci când a izbucnit vestea că vitaminele D și C fac minuni în Covid. De atunci, s-au început studii care să răspundă la întrebarea dacă vitamina D ajută cu adevărat în tratamentul anticovid, iar răspunsul a fost că nu a modificat în niciun fel cursul bolii.

Studiul a fost realizat de o universitate din Sao Paulo, Brazilia, pacienții din primul grup primind medicație bazată pe antibiotice și antiinflamatoare, precum și doze mari de vitamina D (200.000 de unități dizolvate în ulei de arahide). Pacienții din grupul de control au primit ulei de arahide fără vitamina D, placebo.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Investigația a dovedit că cei care au primit vitamina D nu au avut nici o durată de spitalizare mai mică, și de asemenea, nu a scăzut rata de internare în secția de ATI sau nevoia de intubație. Nu a avut niciun efect asupra mortalității.

Ei susțin că acest lucru nu înseamnă că vitamina D nu ar avea niciun beneficiu, însă doar doza mare de vitamina D nu este o soluție în tratamentul COVID. Se fac însă studii care să determine dacă deficitul de vitamina D are vreun rol în capacitatea pacientului de a depăși boala.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend