Studiu: Persoanele cu alergie la venin sunt mai susceptibile de a avea afecțiuni ale măduvei osoase


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Cercetătorii de la Michigan Medicine au descoperit că persoanele cu alergii la venin sunt mult mai predispuse să sufere mastocitoză, o tulburare a măduvei osoase care determină un risc mai mare de reacții fatale.

Echipa de alergologi a examinat aproximativ 27 de milioane de pacienți din Statele Unite printr-o bază de date de asigurări – devenind cu ușurință cel mai mare studiu al națiunii privind alergiile la înțepăturile de albine și viespi sau veninul de himenoptere. Rezultatele, publicate în Journal of Allergy and Clinical Immunology, au relevat mastocitoza la mai puțin de 0,1% dintre pacienții cu alergie la venin – încă de aproape 10 ori mai mari decât cei fără alergii.

” Chiar dacă există un interes crescând, bolile mastocitare sunt destul de sub studiate; probabil sunt mulți oameni care trec prin viață ca un fel de „mister medical”, care nu știu de diagnosticul respectiv. O modalitate de a le găsi este de a găsi persoane cu alergie la venin. Această cercetare susține cu tărie acest lucru și ne va ajuta să tratăm mai corect acești pacienți. ” Charles Schuler, MD, investigator principal al studiului și profesor asistent clinic de alergie și imunologie, medicină Michigan – Universitatea din Michigan

O reacție care pune viața în pericol la înțepătura albinelor poate fi adesea prima manifestare a mastocitozei. Este cel mai frecvent declanșator de anafilaxie la acea populație de pacienți. În timp ce diagnosticele de mastocitoză sunt mai răspândite la pacienții cu alergii la venin din SUA, cifrele sunt semnificativ mai mari în Europa, spune Cem Akin, MD, autor principal și profesor clinic de alergie și imunologie la Michigan Medicine.

„Acest lucru sugerează că pot exista diferențe în modelele de sensibilizare la veninurile de albine și viespi între Europa și SUA”, spune Akin. „Cu toate acestea, numerele europene pot fi supraestimate din cauza sesizării recomandărilor și a părtinirii selecției pacienților, deoarece majoritatea centrelor care publică pe această temă sunt facilități de recomandare pentru mastocitoză. În timp ce Michigan Medicine este unul dintre cele mai mari centre de recomandare din lume pentru mastocitoză, avem și un populație mare de pacienți pe care îi urmărim pentru alergie la venin. “

Studiul a inclus o analiză de cinci ani a pacienților cu antecedente de alergie severă la venin care au fost supuși imunoterapiei de desensibilizare a veninului la Michigan Medicine. Echipa de cercetare a descoperit că niveluri ridicate de triptază, o substanță chimică secretată de celulele alergice, poate prezice dacă o persoană prezintă un risc mai mare de reacție la imunoterapie.

” Acest studiu ne ajuta sa luam in considerare efectele secundare sau rezultatele adverse asociate cu terapia noastra actuala, spune Schuler. “Știind acest lucru, alergologii pot fi mai atenți în timpul ședințelor și pot urmări reacțiile sistemice.” Acest studiu a început ca un proiect de asigurare a calității medicamentelor din Michigan, iar lucrarea este acum cea mai cuprinzătoare analiză a incidenței alergiei la veninul de himenoptere și a mastocitozei din țară, spune James Baldwin, MD, șeful diviziei de alergii și imunologie clinică din Michigan Medicine.

„Creează o imagine a sarcinii acestor condiții”, spune Baldwin. „Va informa atât viitoarele cercetări, cât și deciziile de politică publică în domeniu în continuare.”

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend