Studiu: Stimularea primatelor cu vaccinul Moderna crește răspunsurile anticorpilor neutralizanți


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un nou studiu arată că administrarea de vaccin Moderna (ARNm-1273) la primate non-umane la șase luni după seria de vaccinuri primare a crescut activitatea de neutralizare împotriva variantelor virale de interes, conform unui nou studiu.

“Ar putea fi important să se stimuleze răspunsurile anticorpilor, în special împotriva [variantelor îngrijorătoare], pentru a susține și a crește protecția împotriva bolilor grave, în special în cohortele cu risc, și pentru a reduce potențialul de infecție ușoară și de transmitere” în contextul scăderii imunității, spun autorii.

Răspunsurile anticorpilor neutralizanți scad treptat împotriva mai multor variante îngrijorătoare (VOC) după vaccinarea cu vaccinurile SARS-CoV-2 care furnizează proteina spike, inclusiv vaccinul Moderna (ARNm-1273). Deoarece mRNA-1273 a primit autorizația de utilizare de urgență în decembrie 2020 și a fost implementat la nivel mondial, au trecut multe luni de la vaccinarea primelor persoane, iar durabilitatea protecției vaccinale rămâne o preocupare.

În plus, este relevantă din punct de vedere clinic întrebarea dacă este necesară o vaccinare de rapel suplimentară, în special pe măsură ce noi variante îngrijorătoare devin mai răspândite. Kizzmekia Corbett și colegii săi au evaluat răspunsurile imune la primatele neumane care au primit două doze de vaccin ARNm-1273 (o serie de vaccinare primară) și au fost rapelate aproximativ șase luni mai târziu cu ARNm-1273 (omolog) sau ARNm-1273.β (heterolog), care cuprinde secvența de vârfuri a variantei B.1.351.

În urma stimulării, animalele au prezentat răspunsuri crescute la anticorpi neutralizanți pentru toate variantele, ceea ce sugerează că există o memorie semnificativă a celulelor B indusă de vaccinarea primară cu ARNm care poate fi rapid rechemată în urma stimulării, spun autorii. Acest răspuns a fost menținut timp de cel puțin opt săptămâni după amplificare. La nouă săptămâni de la stimularea vaccinului, animalele au fost provocate cu varianta SARS-CoV-2 B.1.351. Replicarea virală a acestora a fost scăzută până la nedetectabilă în probele bronhoalveolare studiate și a fost mult redusă în tampoanele nazale.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend