Studiu – Varianta Delta ar putea slăbi eficacitatea vaccinului anti Covid


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

De la apariția sindromului respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2), vaccinurile au fost considerate cel mai eficient mod de a atenua răspândirea acestui virus. Cu toate acestea, apariția și creșterea incidenței variantelor SARS-CoV-2 (VoC), în special varianta Delta, a crescut îngrijorările cu privire la eficacitatea vaccinurilor împotriva acestor VoC mai transmisibile. Aceste preocupări au fost exacerbate din cauza ratei crescute de infecție la persoanele complet vaccinate, ca urmare a răspândirii globale a variantei Delta.

De fapt, un studiu recent publicat pe serverul de preimprimare medRxiv * constată o reducere a eficacității vaccinului (VE) împotriva COVID-19 în Utah, corespunzătoare răspândirii variantei Delta în regiune.

Despre studiu

În octombrie 2020, Departamentul de Sănătate din Utah (UDOH) a început monitorizarea SARC-CoV-2 VoC. La mijlocul lunii aprilie 2021, primele cazuri SARS-CoV-2 Delta au fost raportate de UDOH. În studiul actual, cercetătorii au analizat numărul zilnic de vaccinare, precum și proporția de variante SARS-CoV-2 care au fost detectate la pacienții infectați. VE zilnic combinat, care includea VE împotriva variantei Delta și a tuturor celorlalte variante, a fost, de asemenea, inclus în analiza lor.

Rezultatele studiului

Studiul actual a constatat că, din 28 iunie 2021, 54% din populația din Utah a fost complet vaccinată. Mai precis, 52,9% dintre acești indivizi au fost vaccinați cu Pfizer, 38,1% cu Moderna și 9,05% cu vaccinul Janssen.

De asemenea, s-a observat că numărul cazurilor de SARS-CoV-2 a crescut până la sfârșitul lunii iunie la 10,5%, ceea ce a depășit valoarea așteptată de 6,4%. Această creștere a cazurilor a fost însoțită de o reducere a VE de la 90% la mijlocul lunii mai la 83% până la sfârșitul lunii iunie. Aceasta reducere a eficacitatii vaccinurilor disponibile corelata cu apariția de cazuri COV noi, mai degraba decat imunitatea in scadere, este extrem de ingrijoratoare. Această creștere a cazurilor și scăderea VE ar trebui să fie îngrijorătoare, deoarece indică faptul că varianta Delta are potențialul de a provoca focare de COVID-19, chiar și la populațiile deja vaccinate.

„Dacă există o tendință constantă de creștere a evadării imune pe măsură ce apar noi variante, aceasta ar putea în cele din urmă să submineze eficacitatea vaccinurilor actuale și să necesite o revaccinare în masă”.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend