Studiul cartografiază neuronii esențiali pentru comportamentul social și relațiile sănătoase în cadrul grupurilor


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Interacțiunile sociale semnificative sunt esențiale pentru bunăstarea unui individ, iar aceste interacțiuni se bazează pe comportamentul oamenilor unii față de alții.

În cadrul unei cercetări publicate în revista Science, cercetătorii de la Massachusetts General Hospital (MGH) au cartografiat neuronii din creier care permit unei maimuțe să proceseze și să își amintească interacțiunile și comportamentele unei alte maimuțe pentru a influența propriile acțiuni ale animalului. Descoperirile ar putea fi folosite pentru a dezvolta strategii de tratament pentru persoanele cu afecțiuni neuropsihice.

În cadrul studiului, trei maimuțe Rhesus au stat în jurul unei mese rotative și au oferit pe rând o felie de măr uneia dintre celelalte două maimuțe. În același timp, cercetătorii au înregistrat activitatea neuronilor individuali într-o zonă a creierului cunoscută ca având un rol în cogniția socială, numită cortexul prefrontal dorsomedial (dmPFC).

În timpul acestor interacțiuni, maimuțele au reciprocat ofertele anterioare de a primi o felie de măr și s-au răzbunat atunci când nu au primit o felie de la o altă persoană. Înregistrările cercetătorilor au identificat neuroni distincți în dmPFC care au răspuns la acțiunile altor maimuțe din grup.

Anumiți neuroni au fost activați cu o anumită acțiune și cu rezultatul anumitor indivizi din cadrul grupului (cum ar fi faptul că o maimuță vecină care oferă o felie de măr duce la rezultatul de a primi recompensa). Mulți dintre neuroni au codificat informații nu numai despre acțiunile și rezultatele anumitor indivizi, ci și despre comportamentul lor anterior.

Aceste informații despre interacțiunile trecute cu membrii grupului au influențat deciziile viitoare ale unui animal de a răspunde sau de a se răzbuna, iar cercetătorii au putut folosi informațiile neuronale pentru a prezice ce maimuță va primi o felie de măr de la o anumită maimuță chiar înainte ca aceasta să fie oferită.

Această constatare a sugerat că dmPFC joacă un rol în deciziile strategice. Pentru a testa această idee, am întrerupt activitatea normală din această zonă și am constatat că animalele au fost mai puțin predispuse la reciprocitate.”

Raymundo Báez-Mendoza, PhD, autor principal al studiului și cercetător, Departamentul de Neurochirurgie, Massachusetts General Hospital

Rezultatele sugerează că dmPFC joacă un rol important în cartografierea acțiunilor și rezultatelor noastre, precum și a acțiunilor celorlalți. “În condițiile neuropsihiatrice în care această capacitate este compromisă, tratamentele care vizează îmbunătățirea funcționării acestei zone cerebrale, fie direct, fie indirect, ar putea îmbunătăți viața oamenilor”, spune autorul principal Ziv Williams, MD.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend